Beşiktaş Belediyesinden "Engelsiz Düşler" Festivali

Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2014 Çarşamba

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDEN “ENGELSİZ DÜŞLER FESTİVALİ

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Düşler Akademisi ile birlikte Akatlar Kültür Merkezi’nde bir festival düzenledi. Gecede konser, dans gösterileri gibi birçok etkinliğin yanı sıra önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıldı. Engellilere istihdam danışmanlığının yanı sıra birçok danışmanlık hizmetinin verildiği festivalde, vatandaşlar çeşitli simülasyonlarla engelli olma deneyimi yaşadı ve engellileri daha iyi anlayıp onlarla empati kurmaya çalıştı.

Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, swing, latin, tango, zeybek ve horon gibi çeşitli dans gösterileri sahnelendi. Dans gösterilerinin ardından Kübalı El Sabor Latin Band İspanyolca şarkılarla konukları eğlendirirken hemen arkasından sahne alan Social Inclusion Band geceye noktayı koydu.

Beşiktaş Belediyesi bu etkinlikle engelli vatandaşlarımızı bir gün hatırlamak yerine onlara hayatları boyunca yardımcı olacak bir adım da attı. Engelliler yararına çalışan STK’ların alanda açtığı stantlarda insanlar bilgi aldı. Beşiktaş Belediyesi’nin açtığı stantlarda ise engelli vatandaşlarımıza istihdam danışmanlığının yanı sıra birçok danışmanlık hizmeti verildi.

Bunun dışında, engelli olmanın zorlukları ile empati kurulabilmesi için yerleştirilen çeşitli simülasyonlar ile vatandaşlar engelli olma deneyimi yaşadı.

İstanbul Performans Dans Atölyesi, Aytunç Bentürk Dans Akademi, Cadde Dans Akademisi, Ezgi Zaman Modern Dans, ÜFTUD Karadeniz Ekibi ve Beşik Derneği destek verdi.