Ustalara Saygı "Esin Afşar"ı Konuk Etti

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinin 2 Şubat'taki konuğu, "Bayan Yoh Yoh" olarak ta bilinen "Diplomatik Sanatçı" unvanlı Esin Afşar oldu.

Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2009 Salı

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinin 2 Şubat'taki konuğu, "Bayan Yoh Yoh" olarakta bilinen "Diplomatik Sanatçı" unvanlı Esin Afşar oldu.

Faruk Şüyün'ün hazırladığı etkinlikte, "Yunus Emre", "Mevlana", "Aşık Veysel" ve "Nazım Hikmet"i bugünün ezgileriyle buluşturan Afşar’ın, müzikle, tiyatroyla ve edebiyatla geçen kırk yılı sevenleriyle birlikte hatırlandı.

Gecede, Afşar'ın vokalistleri Cem Gözel ve Çiçek Üstün, Evlim Bahçeban, Hakan Aysev, Melike Demirağ, Zafer Erdaş ve Ali Erenus en güzel parçalarını söylerken, Afşar da piyanoda Aslıgül Ayas ve perküsyonda Gökhan Avcı ile birlikte, adını müzik tarihimize yazdıran sevilen şarkılarını seslendirdi.

Etkinliğe rahatsızlığından dolayı katılamayan İlber Ortaylı’ nın, Esin Afşar için göndermiş olduğu mesajını, aynı zamanda Esin Afşar’ın “Yoh Yoh” parçasına da şiiriyle eşlik eden Ali Rıza Kubilay okudu.
Halit Kıvanç, Muazzez İlmiye Çığ, Afşar'ın damadı aktör Talat Bulut ve Üstün Akmen’in de söz alarak ustayla ilgili anılarını ve düşüncelerini seyircilerle paylaştığı gecede, Afşar'ın kırk yıllık sanat hayatından kesitler içeren çeşitli görüntüler ve sanatçının sinema oyuncusu Levent Beşkardeş'le sağır-dilsiz alfabesi aracılığıyla yaptığı söyleşiden kısa görüntüler de izletildi.

"Ustalara Saygı" toplantıları, 9 Şubat'ta Bedri Rahmi Eyüboğlu ile devam edecek.

HABERİN VİDEOSU