Ustalara Saygı Toplantısında "Bedri Rahmi Eyüboğlu"

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, Anadolu halk sanatının geleneğinden beslenerek resim ve şiirde kendine özgü bir ekol yaratan usta Bedri Rahmi Eyüboğlu gecesiyle devam etti.

Eklenme Tarihi: 06 Şubat 2009 Cuma

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, ülkemizin yetiştirdiği çok yönlü sanatçılar içinde ilgilendiği her alanda ‘usta’ sıfatını hak etmesiyle ayrılan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun dostları da söz aldı.

Ustanın resminden mozaiklerine, şiirinden yaşam tutkusuna, mavi yolculuklarından dostluklarına uzanan ‘Bedri Rahmi sohbetine’; birlikte çalıştığı Doğan Hızlan, Fikret Otyam, Hıfzı Topuz, Hülya Vurnal İkizgüzel, torunu Rahmi Eyüboğlu ve gelini Hughette Eyüboğlu katıldı. Gecenin sanat ve edebiyat dünyasından izleyicileri de zaman zaman sohbete dahil oldu.

Aralarında “Deniz Türküsü”, “İstanbul Destanı”, “Karadut”, “Sevgi Üstüne”, “Sitem”, “Türküler Dolusu”, “Çakıl”, “Can Tükenir”, “Yar Yüreğin Yar”, “Zindanı Taştan Oyarlar”ın da bulunduğu şiirleri; Ayşe Lebriz Berkem, Bertay Ateş, Cemil Büyükdöğerli, Efe Tuncer, Neslihan Arslan ve Tuğçe Tanış yorumladı.

Bedri Rahmi’nin fotoğraflarından bir dia gösterisinin ve sanatçı için hazırlanan belgeselden görüntülerin izleyicilere sunulduğu “Ustalara Saygı”da, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde bir de sergi açıldı.

Sergide, sanatçının oğlu Mehmet Eyüboğlu’nun babasının geleneğinden yola çıkarak yarattığı yazmalar sanatseverlere sunuldu.

“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 16 Şubat’a Orhan Kemal ile devam edecek.

HABERİN VİDEOSU