Sanat Dolu Yarım Asra Saygı "Mehmet Güleryüz"

Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2009 Salı

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı etkinliği 24 Şubat Salı günü Mehmet Güleryüz’ü konuk etti. Gecede, 1958’de Akademi’ye girdiğinden bu yana Türk resim sanatında kendi ekolünü yaratmanın yanı sıra oyunculuk, dekor ve kostüm tasarımcılığı, eğitmenlik ve galericilik de yapan Mehmet Güleryüz’ün çok yönlülüğü vurgulandı.

50. sanat yılını ve 71.yaşını kutlayan Güleryüz için düzenlenen etkinliğe Alaattin Aksoy, Arif Aşçı, Ayşegül Sönmezay, Komet, Levent Çalıkoğlu, Rabia Çapa, Umur Bugay, Vecdi Sayar ve Zeynep Tanbay konuk olarak katıldı.

Konuklar, Güleryüz’ün tiyatro ve resim hayatının yanında kişiliği hakkında kendi düşüncelerine yer verdi. Güleryüz için hazırlanan Ustalara Saygı’da, sanatçının resimlerini yaratırken yapılmış kayıtlar, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda 1998-2001 arasında rol aldığı Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’dan bölümler ve Güleryüz’ün Fransa’da yaptığı bir ‘düello’dan esprili görüntülere de yer verildi.

Bol kahkaha ile geçen gecede Alaattin Aksoy kendi yazdığı Karadeniz şivesindeki şarkısını Güleryüz için okurken, Tarık Akan da Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı adına sanatçıya katkılarından dolayı bir teşekkür ödülü takdim etti.

HABERİN VİDEOSU