Beşiktaş Sanat Galerisi'nde "Uzak Renkler" Fotoğraf Sergisi

Eklenme Tarihi: 02 Haziran 2009 Salı

Yıllardır gezdiği ülkelerdeki farklı yüzleri fotoğraflayan İbrahim Ethem Temo'nun ilk kişisel sergisi "Uzak Renkler" 28 Mayıs Perşembe günü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla Beşiktaş Sanat Galerisi'nde sanatseverlerinin beğenisine sunuldu.
Amerika’dan Asya’ya, değişik coğrafyalarda yaşayan halkların portrelerini çeken İbrahim Ethem Temo, fotoğraflarında doğa kesitlerine de yer veriyor.

Sergisinde portre ve doğa  fotoğraflarının yanı sıra tanıştığı kültürlerin gündelik yaşamlarını da  ele alan İbrahim Ethem Temo, fotoğrafın konu edilen toplumu tamamlaması  gerektiğini düşünüyor.

Fotoğrafçının objektifine takılan  kareler arasında Peru’nun çocukları, çobanları, Tayland’ın kadınları,  Kamboçya kırsalının çocukları, İnka gençleri, Amerika’da bir düğünde  gelin-damat ve nedime-sağdıçları, Küba’nın delikanlıları bulunuyor.

Ayrıca sergi fotoğraflarından ve fotoğrafları anlatan kısa notlardan bir kitap oluşturan İbrahim Ethem Temo, kitabının satışından elde edilecek tüm geliri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlayacak.

Dünyanın  dört bir yanındaki renkleri, insanları, kültürleri bir arada toplayan  "Uzak Renkler" fotoğraf sergisi 28 Mayıs - 12 Haziran 2009 tarihleri  arasında Beşiktaş Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

HABERİN VİDEOSU