Beşiktaş’ta Heykel Sempozyumu Devam Ediyor

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2009 Cuma

Beşiktaş Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu", dördü yabancı olmak üzere dokuz heykeltıraşın katılımı ile Beşiktaş Belediyesi Barış Parkı’nda devam ediyor.

Heykeltıraşlar Pazar hariç her gün çalışmalarını sürdürüyorlar.

Sempozyuma Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü tarafından oluşturulan jürinin seçtiği beşi Türk, dördü yabancı dokuz heykeltıraş katılıyor.

Sempozyuma katılan sanatçıların isimleri şöyle: Giorgie Cpajak, Kamen Tanev, Roberto Manzano, Valerian Jikia, Ayla Turan Tan, Songül Telek, Canan Sönmezdağ, Cemil Güç, Tolga Yurtözvere ve Hiroyuki Asakav da sempozyuma yedek sanatçı olarak katılıyor. Sanatçılar çalışmalarında malzeme olarak sadece “Marmara Mermeri” kullanıyorlar.

2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu sonunda ortaya çıkan eserler Beşiktaş Belediyesi’nce önerilen mekânlara yine belediyenin teknik desteği ile sanatçıların gözetiminde yerleştirilecek.

Eserler ve heykeltıraşların çalışmaları pazar hariç her gün Beşiktaş Barış Parkı’nda görülebilir.

HABERİN VİDEOSU