Bülent Ortaçgil Beşiktaş Kentlileriyle Buluştu

Beşiktaş Belediyesi "Park Buluşmaları" 28 Temmuz 2009 Salı günü, 30 yılı aşkın süredir birbirinden değerli besteleriyle hayatımızda olan, müziğin ustası Bülent Ortaçgil’i ağırladı.

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2009 Çarşamba

Konserin düzenlendiği akşam, havanın serin ve rüzgarlı olmasına rağmen aralarında "Eylül Akşamı", "Oyuna Devam", "Benimle Oynar mısın" ve "Bu İş Çok Zor Yonca" gibi sevilen bir çok parçasını seslendiren Ortaçgil’i dinlemek için Aykut Barka Parkı’na Beşiktaş Kentlileri adeta akın etti.

Bülent Ortaçgil ilk albümü "Benimle Oynar Mısın"ı 1974 yılında kaydetti. Bu albümden sonra evlenen Ortaçgil, müzik kariyerine on yıllık bir ara verdi. Aynı zamanda Kimya Mühendisliği de yapan Ortaçgil, Fikret Kızılok'la beraber bir süre Kadıköy'de Çekirdek Müzikevi'nde çaldı.
Ortaçgil - Kızılok ortaklığı 1986 yılında Pencere Önü Çiçeği isimli albümle sonuçlandı. Dört yıl sonra 1990'da solo kariyerine verdiği 16 yıllık aradan sonra 2. Perde albümüyle müzik piyasalarına geri döndü.

Ertesi yıl Benimle Oynar Mısın'ın devamı olarak nitelendirilebilecek Oyuna Devam isimli albüm geldi. Erkan Oğur, Cem Aksel, Gürol Ağırbaş ve Bülent Ortaçgil dörtlüsü bu albümde bir araya geldi. 1994'te Bu Şarkılar Adam Olmaz diyen Bülent Ortaçgil, 1998'de Light'ı, 1999'da Eski Defterler'i ve son olarak 2003 senesinde Gece Yalanları isimli albümünü piyasaya sürdü.

HABERİN VİDEOSU