"Ruhsar Özer Minyatür ve Tezhip Sergisi” Beşiktaş Sanat Galerisi'nde

Pedagog- Psikolog Ruhsar Özer’in “Minyatür ve Tezhip Sergisi” 14 Eylül 2009 Pazartesi günü Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nın girişinde yer alan sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2009 Perşembe

Beşiktaş’da dünyaya gelen, ilk ve ortaöğretimin ile lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayan ve 1972 yılının Nisan ayında İstanbul Üniversitesi Tıp Tarihi Kürsüsünde Ord. Prof. Süheyl Ünver’in atölyesinde tezhip ve minyatür çalışmalarına başlayan Ruhsar Özer öğrenimini 1976 senesinde İstanbul Üniversitesinden Pedagoji, Psikoloji ve Antropoloji diplomalarıyla tamamladı.

İlk sergisini tezhip ve minyatür çalışmalarına başladığı yıllarda açan sanatçı daha sonrasında 1973 yılında “Yapı Kredi Sanat Galerisi’nde”, 1992 yılında “İstek Vakfı Sanat Galerisi’nde” “Karma Resim Sergisi”, 1996 yılında “Vilayet Sanat Galerisi’nde” “Kişisel Tezhip ve Minyatür Sergisi” 2004 yılında “NİK Sanat“ “Karma Resim Sergisi” adında açmıştır.

Ruhsar Özer’in “Beşiktaş Belediyesi Levent Sergi Salonu”’nda açmış olduğu sergide “Uygur Minyatürü”, “Selçuklu Minyatürü”, “Osmanlı Minyatürü” ve Kendine özgü karma Minyatür çalışmalarına yer verilmiştir. Birbirinden güzel eserlerin gösterildiği sergi 20 Eylül 2009 Pazar günü saat 17.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

HABERİN VİDEOSU