Adil Menemencioğlu "Karma Türk El Sanatları" Sergisiyle Beşiktaş Belediyesi'nde

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2009 Çarşamba

Ünlü Koleksiyoner Adil Menemencioğlu’nun dünyanın tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan `Karma Türk El Sanatları` adını verdiği sergisi 26 Ekim Pazartesi günü Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nın girişinde yer alan sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Osmanlı döneminin ünlü hat ustalarından birisi olan Hattat Ömer Vasfi`nin eserlerinin görülebileceği sergide, günümüzün en iyi 10 hattatı arasında adı geçen Fuat Başar, Levent Karaduman, Yüksel Yaşar, Ömer Faruk Esratlı, Mustafa Düzgünman ve İranlı sanatçı Şiran'ın(Askar) eserleri de yer alıyor.

Ünlü ebru sanatçıların imzasını taşıyan ebruların da bulunduğu sergide Fuat Başar, Alparaslan Babaoğlu, Mahmut Peşteli, Zait Edremit, Mustafa Düzgünman, Firdevs ve Hayrettin Yangöz gibi ustaların eserleri görülebilecek.

Sultan Abtülhamit Hanı’ın Dahiliye Nazırı Mehduh Şevket Paşa’nın Necef Tesbihinden, Konyalı Yusuf Usta’nın kuka Tesbinine ve Günümüzde sadece İngiliz Kraliyet Ailesine Tesbih hazırlayan Eşref Bülbül’ün fil dişi tesbihine sergide ayrıca el yazması Kuran-ı Kerim, 2. Mahmut döneminden kalma peştemallar, Osmanlı objeleri, fil dişi, mamut dişi, kemik, yeşuri, has kehribar, oltu, gümüş gibi materyallerden yapılmış tesbihler de yer alıyor.

Adil Menemencioğlu’nun tüm satış gelirini Ali Aklın İlköğretim Okuluna bağışlayacağı sergi 2 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

HABERİN VİDEOSU