"Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir"

Beşiktaş Belediyesi'nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile düzenlediği belgesel sinema günlerinde 10 Mart 2010 Çarşamba akşamı "Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir"in gösterimi yapıldı.

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2010 Cuma

Beşiktaş Belediyesi'nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile düzenlediği belgesel sinema günlerinde 10 Mart 2010 Çarşamba akşamı "Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir"in gösterimi yapıldı.

TÜRK GİBİ BAŞLA ALMAN GİBİ BİTİR

Almanya’da yaşayan Türkler’in başarı öyküsü 45 yıl önce Almanya’ya giden Türklerin serüveni birçok açıdan araştırılmış, yazılmış ve filmlere konu olmuştur. Bu serüven; bugün Almanya’da sayıları üç milyona varan yerleşik, çeşitli alanlarda önemli sayıda meslek sahibi, iş adamı ve girişimcileri de içeren Türkler ile de devam etmektedir.

Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir, Almanya’da yaşayan Türklerin kültür ve sanat alanında elde ettikleri başarıyla, prestij kazanmış sanatçılarının öyküsünü anlatmaktadır.

İki ayrı kültürden beslenmiş olan sanatçılarımızın sanatlarını, mesleklerini yaparken bu çift yönlü etkileşimi nasıl bünyelerinde yoğurdukları ya da karıştırdıkları kadar Türk doğup Almanyalı bir sanatçı olmanın zorluklarını da sorgulamak istiyor.

HABERİN VİDEOSU