Her Cuma Yeni Sinema – Devir

Beşiktaş Belediyesi ve Yeni Sinema Hareketi işbirliğiyle düzenlenen “Her Cuma Yeni Sinema”da bu hafta usta yönetmen Derviş Zaim’in 2012 yapımı filmi “Devir” gösterime giriyor.

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2014 Perşembe

19.Altın Koza Film Festivali’nde prömiyeri yapılan filmin başrollerini Ramazan Bayar, Ali Özel ve Mustafa Çelikli gibi isimler paylaşıyor.

24 Ocak Cuma günü saat 19:00’da ilk gösterimi yapılacak filmi hafta boyunca (Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe) 14:00 ve 16:30 saatlerinde de izleyebilirsiniz.

“Her Cuma Yeni Sinema” önümüzdeki hafta “Hayatboyu” filmi ile devam edecek.

Film hakkında

Burdur’un Hasanpaşa köyünde, geleneksel bir "çoban yarışması" düzenlenir. Uzun yıllardır sürdürülen bu yarışmada, köyün çobanları sürüleriyle birlikte suya girerek, peşlerinde koyunlarıyla su birikintisini durmaksızın geçmeye çalışırlar. Sürüyle birlikte suyu duraksamadan, en hızlı geçen çoban yarışmayı kazanır. Son sekiz yıldır Takmaz adlı çoban birinciliği kimselere kaptırmaz. Ayrıca köyün koyunlarını 'kırmızı'ya boyama geleneği de sürdürülür. Köyün çobanları çevredeki kırmızı renkli kayaları toplayıp, ezer ve eleyerek toz boya elde ederler. Fakat köyün bu doğal yapısı yakınlara kurulan maden ocağı işletmesi ile tehdit altına girer. Kimse bir sonraki yıl boya çıkartacak taşı bulamaz. Çoban Ali ise herkese yardım etme amacıyla şehirden kırmızı toz boya taşıyarak çobanlara dağıtır. Koyunlar Ali sayesinde boyanır. Fakat Ali o sene de yarışmada dereceye giremeyince, her şeyden vazgeçer; çobanlığı bırakarak y eni açılan maden ocağına şoför olarak girer...

Yeni Duyurular