Aysel Gürel’in Doğum günü

Aysel Gürel’in 85. yaş günü ailesi ve sevenleriyle birlikte onun her cumartesi gitmeyi aksatmadığı Beşiktaş Cumartesi Pazarı’nda kutlanıyor.

Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2014 Cuma

“Pazarın Ablası” için Cumartesi Pazarı’nda buluşuyoruz.

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye’nin çok sevilen şarkı sözü yazarı ve tiyatro oyuncusu Aysel Gürel'in 85. yaş gününü kutlamak için sevenlerine bir çağrı yapıyor.

2008 yılında kaybettiğimiz Aysel Gürel’in anısını yaşatmak üzere Beşiktaş Belediyesi ve Aysel Gürel’in ailesi, “Pazarın Ablası”nın doğum gününü Beşiktaş’taki Cumartesi Pazarı’nda 2009 yılından bu yana kutlamaya devam ediyor. . 8 Şubat 2014 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak bu yılki doğum günü kutlamasında, Aysel Gürel’in her cumartesi yaptığı gibi, pazar esnafı ve alışverişe gelenlere simit dağıtılacak.

“Gebersem de giderim”

Aysel Gürel’in kızı Müjde Ar annesinin Beşiktaş ve pazar tutkusunu şöyle anlatıyor:

“Pazara gidiş gelişi 78’lerde başlamış. Beşiktaş’ın her yerini iyi bilirdi. Kim ne iş yapar, kimde ürünün en iyisi bulunur bilirdi. Her cumartesi, pazar açılmadan arkadaşlarıyla kahvaltıya giderdi. Hangi pazarcının çocuğu var, adı ne, kimin borcu var, kirası kaça? O her şeyi bilirdi. Bir cumartesi kar yağmış, üstelik pazarın önünde otobüs kazası olmuş. Gitme dedim, kızdım. ‘Gebersem de giderim. Karışma sen’ dedi. İnatçıydı, dinlemedi, gitti de…”

Hasta yatağında bile “Ben pazara gitmezsem yaşayamam” diyen Aysel Gürel’i yalnız bırakmayın lütfen! Unutmayın randevumuz bu Cumartesi sabah 9’da Beşiktaş’ta Cumartesi Pazar’ın da…

AYSEL GÜREL'İN DOĞUM GÜNÜ

Tarih: 8 Şubat 2014, Cumartesi