“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”in bu haftaki filmi “Zarok”

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te bu çarşamba Muhammet Beyazdağ’ın yönetmenliğini üstlendiği “Zarok” belgeseli gösterimde olacak.

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2014 Çarşamba

Birçok festivalde gösterilen ve 13. Kısa-ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali’nde En İyi Belgesel Film ödülünü alan Zarok’un müzikleri Metin Kemal Kahraman, Kardeş Türküler ve Aram Tigran’a ait.

Filmin Konusu
''Onlar çocuktular istemediler bu olanları ama yaşamak zorunda kaldılar kendilerine yazılmış kaderi''

Türkiye’de yapılan her 3 evlilikten bir tanesi, bir kız çocuğunun hayatını karartıyor. Zarok belgeseli evrensel bir sorun olan çocuk gelinlerin yaşadığı zorlukları yalın bir şekilde dile getirmeye çalışıyor.

Yönetmen Hakkında
Muhammet Beyzadağ (İstanbul, 1989) Antalya’da yaşıyor. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da taamladıktan sonra Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde okumaya başlayan Beyazdağ, belgesel çalışmalarına devam ediyor. Önemli filmleri arasında Tanrının Genleri (2012) yer alıyor.

Zarok
2013 / 29’