“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”in bu haftaki filmi “Kadına Ağıt”

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2014 Salı

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te bu çarşamba Berrin Balay’ın yönetmenliğini üstlendiği “Kadına Ağıt” belgeseli gösterimde olacak.

Filmin Konusu
Belgesel, KA-MER’e sığınan kadınların yaşadıklarını anlatıyor. Namus ve töre cinayetlerinin özellikle Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Batman’da sıklıkla yaşanan göçlerle birlikte başta İstanbul olmak üzere Mersin ve Adana gibi illerde de görülmektedir. Türkiye’den göç alan Almanya, Hollanda, İsveç gibi ülkelerde de Namus Cinayetleri işlenmektedir. Belgesel bu namus cinayetlerini tüm yönleriyle ele almayı hedefliyor.

Yönetmen Hakkında
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bölümü’nde lisanas ve Gazi Üniversitesi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin organizasyonunda , 2.ve 6. Festivalde yönetmen olarak rol aldı.1993 yılından besi ODTÜ-GISAM’ da (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) yapımcı olarak çalışıyor.

Tarih: 12 Mart 2014

Saat: 19.00