İtalya’nın başarılı topluluklarından Quintetto Bottesini 27 Mart'ta Fulya Sanat'...

İtalya’nın başarılı topluluklarından Quintetto Bottesini 27 Mart'ta Fulya Sanat'ta!

“3. ULUSLARARASI İSTANBUL OPUS AMADEUS ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ” İtalya’nın başarılı topluluklarından Quintetto Bottesini konseri ile devam ediyor.

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2014 Pazartesi

“3. Uluslararası İstanbul Opus Amadeus Oda Müziği Festivali” klasik müziğin birbirinden güzel eserlerini Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ve Saint Antoine Kilisesi Beyoğlu’nda İstanbullu müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Festivalin açılış konseri 2 Mart 2014 Pazar günü, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat salonunda dünyanın en iyi orkestrası olan efsanevi Berlin Filarmoni Orkestrası Solistleri ve kuşağının en iyi piyanistlerinden Özgür Aydın ile gerçekleşti.

Toplam sekiz konserden oluşan festivalin 5. Konseri yine Fulya Sanat’ta… İtalya’nın en iyi müzik topluluklarından biri olan Quintetto Bottesini iddialı bir programla 27 Mart 2014 Perşembe günü, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’- sahnesinde seyirciyle buluşacak.

UINTETTO BOTTESINI

ALESSANDRO CERVO- keman
FEDERICO STASSI-viyola
GIACOMO GRANDI- viyolonsel
ROBERTO DELLA VECCHIA- kontrabas
LINDA DI CARLO- piyano

PROGRAM:

J.N.HUMMEL: Piyanolu Beşli, Re Minör Op. 74

F.SCHUBERT: “Alabalık” Beşlisi, La Majör, D 667

KONSER PROGRAMI AÇIKLAMASI

Avusturyalı besteci ve piyanist Johann Nepomuk Hummel’in birbirinden güzel oda müziği yapıtları içinde en sevilen ve tanınanlarından olan “Opus 74 Piyanolu Beşlisi”ni geç klasik ve erken dönem romantik müzik arasındaki çok özel bir noktada konumlandırmak mümkün. Baştan sona birbirinden güzel melodilerin akıp gittiği eser İstanbul’da ilk defa seslendirilecek. Hem Schubert’in hem de oda müziği repertuvarının başyapıtlarından kabul edilen “Alabalık Beşlisi”ni Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Schubert’in yaşamında hiç canlı dinleme şansına eremediği bu eser bestecinin evrenine ait pek çok güzelliği, mutluluğu ve hazzı bünyesinde barındırıyor.

Bu etkinliğin biletini Ocak ayından itibaren www.biletix.com veya Fulya Sanat Gişesinden temin edebilirsiniz.
BİLET FİYATI : 40/30 TL