Başkan Vekili Tahir Doğaç'ın Özgeçmişi

Ekonomist ve aynı zamanda siyasetçi olan Tahir DOĞAÇ, 17 Mayıs 1943 tarihinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünü kazandı.

Üniversite eğitimi sonunda sırasıyla; T.C. Merkez Bankası'nda Kambiyo Uzmanlığı, DİSK Genel İş Sendikası Kuruluşu, İPRAŞ (şimdiki adıyla TÜPRAŞ) Yönetim Kurulu Denetçiliği, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde Meclis Murakıplığı, 1977 seçimlerinde milletvekili adayı, 12 Eylül 1980 sonrasında ise özel sektörde çalışmalar yaptı.

Tahir DOĞAÇ, emekli olduktan sonra Beşiktaş Emekliler Derneği Başkanlığı görevini yapmış, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beşiktaş Meclis Üyesi seçilmiştir. Beşiktaş Belediye Meclisinde 1'inci Başkan Vekili olarak görev yapmakta iken meclis üyeleri arasında 11 Ocak 2018 tarihinde yapılan seçimde 2018/2 sayılı Beşiktaş Belediye Meclisinin kararı ile Beşiktaş Belediye Başkan Vekili seçilmiş olup, halen bu görevini yürütmektedir.