30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü, Beşiktaş'ta coşku dolu etkinliklerle kutlandı.

Eklenme Tarihi: 31 Ağustos 2018 Cuma

Beşiktaş Belediyesi, büyük zaferin 96. yıl dönümünü Fener Alayı ve “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile kutladı...

Beşiktaş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, günün ilk saatlerinde Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen törene Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Tören, Beşiktaş Belediye Bandosu ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, geleneksel fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, Türk Bayrağı ve meşaleler eşliğinde Darphane'den Dünya Barış Park’ına kadar yürüdü. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve çok sayıda sivil toplum örgütü yürüyüşe katıldı. Gecenin karanlığı yanan meşalelerle aydınlandı. Vatandaşlarımız yürüyüş esnasında bir an olsun susmadan, marşlar eşliğinde Dünya Barış Park’ına giriş yaptı.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Tahir Doğaç, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu sözleri söyledi: "Sizlere şöyle baktığım zaman, bizlere bu günü 96 yıl önce yaşatan Gazi Mustafa Kemal’in yüreğini her birinizde hissediyorum. Tarihi bir ilçenin çocuklarısınız. Beşiktaş ilçesi biliyorsunuz; emperyalistler, Osmanlı İmparatorluğu'nu parçaladıktan sonra Kurtuluş Savaşı’nın başladığı adımının atıldığı çok değerli bir ilçedir. Biliyorsunuz; 16 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal’i 19 Mayıs’a uğurlamıştık. Arkasından başlayan bu hareket sonunda 30 Ağustos ve Cumhuriyetimiz ile taçlandı. Bu değerlerle; özgürlükçü, bağımsız ve emperyalizme karşı dik duran Beşiktaşlılar olarak hiçbir zaman yılmayacağız. Eğilmeyeceğiz. Bükülmeyeceğiz. Bu günleri her zaman yaşatacağız."

Başkan Vekili Doğaç daha sonra, zaferin simgesi olan "Defne Ağacı"nı Dünya Barış Park’ına dikti. Etkinliğin ikinci kısmı ise Etiler Sanatçılar Park’ında devam etti. "Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar", sanatçı Linda Çandır tarafından seslendirildi. Katılımın yoğun olduğu konserde unutulmaz anlar yaşayan vatandaşlarımız, şarkılara coşkuyla eşlik etti.