Beşiktaş Belediyesi “Avrupa Hareketlilik Haftası”nda!

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2018 Pazartesi

Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından itibaren yürütülen; Avrupa’da halk sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan “Avrupa Hareketlilik Haftası” bu yıl 16-22 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlendi. Bu tarihler arasında; yerel yönetimler tarafından şehirlerde ulaşım ile ilgili farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. “Avrupa Hareketlilik Haftası”nın bu yılki teması ise “Çeşitlendir ve Devam Et!” oldu…

2018 yılında 53 ülkeden 2647 belediye, “Avrupa Hareketlilik Haftası”na katılmak üzere kayıt oldu. Beşiktaş Belediyesi de farkındalık çalışmalarına katılmak üzere Avrupa Komisyonu’na başvuruda bulundu. Belediyemiz, “Avrupa Hareketlilik Haftası”na Türkiye’den katılan 24 belediye arasında yer aldı.

Bu hafta kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupa Komisyonu Ulaştırma Genel Müdürlüğü Kabine Başkanı Matej Zakonjšek, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal İş Birliği Bölüm Başkanı Angel Gutierrez ve AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Politikaları ve İklim Değişikliği Sektör Yöneticisi Göktuğ Kara, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç’ı makamında ziyaret etti.

Tahir Doğaç’ın ulaşımla ilgili görüşlerini alan Matej Zakonjšek ve delegasyon üyeleri, Avrupa’dan örnekler sunarak İstanbul’un ulaşımı hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdi.