19 Ekim Muhtarlar Günü Beşiktaş’ta Kutlandı!

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2018 Cuma

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Kahvaltıya; Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Beşiktaş ilçesi muhtarları katıldı.

Ardından Beşiktaş Belediyesi Çırağan Hizmet Binası’nda resmi tören düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan tören; günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla son buldu.

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi olarak değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.