Beşiktaş Belediyesi’nden Gençlere Destek!

Beşiktaş Belediyesi, gençlerin gönüllü faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor…

Eklenme Tarihi: 02 Kasım 2018 Cuma

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “Beşiktaş‘tan Avrupalı Gönüllüler” isimli AGH projemize katılan gençler İstanbul’a döndü.

Beşiktaş Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle her sene birçok öğrenciye Avrupa’yı görme ve tanıma fırsatı sağlıyor. Bu sene, “Beşiktaş’tan Avrupalı Gönüllüler” projesi kapsamında 6 öğrenci, İtalya’nın Bari kentinde bulunan dezavantajlı gençlere yönelik kampa katıldı. Proje kapsamında Avrupa Birliği’nden hibe alan öğrencilerin; konaklama, yeme-içme ve vize gibi tüm masrafları, hiçbir ücret ödemeden hibe bütçesinden karşılandı.

Beşiktaş’tan Avrupalı Gönüllüler “AGH”yi Anlattı!
18-30 yaş aralığındaki gençler arasından seçilen 6 kişi, İtalya-Bari’de bulunan dezavantajlılara yönelik gençlik merkezinde ve çeşitli projelerde 2 ay boyunca gönüllü olarak gençlik faaliyetlerinde yer aldı. İtalya’dan dönen gençler Beşiktaş Web TV mikrofonlarına konuşarak projeden ve deneyimlerinden bahsettiler.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Nedir?
17-30 yaş arasındaki tüm gençlere açık olan Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı (AGH), bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dâhilinde yer almayı sağlayan bir faaliyettir.

AGH’nin amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Gençlerin farklı ülkelerdeki STK’larda ya da kamu kurumlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmalarını sağlar.

AGH, ücretsizdir. Seyahat masrafları, konaklama, gıda, sağlık sigortası, aylık ödenek ve diğer harcamalar, AB Bakanlığı ve Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.

Beşiktaş Belediyesi, 2017 yılının Ocak ayında Avrupa Birliği Bakanlığı’na başvurarak akredite kurum oldu. Belediyemiz bu kapsamda Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) projelerini yürütmeye devam ediyor. Yeni projeler hakkında bilgi almak için besiktas.bel.tr adresimizden yayınlanacak olan duyuruları takip edebilirsiniz.