Beşiktaş Belediyesi’ne Çok Yüksek İnsani Gelişme Ödülü!

Beşiktaş insani gelişimde en önde...

Eklenme Tarihi: 09 Kasım 2018 Cuma

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından verilen Çok Yüksek İnsani Gelişme Ödülleri sahiplerini buldu. Brand Week İstanbul 2018 kapsamında düzenlenen ödül töreninde belediyeler; İnsani Gelişme Endeksi Raporu sonuçlarına göre ödüllendirildi.

Beşiktaş Belediyesi de “Ekonomik Durum, Eğitim ve Sosyal Yaşam Endekslerinde 1. sırada yer alarak “Çok Yüksek İnsani Gelişme Ödülü”ne layık görüldü. Ödülü Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç’ı temsilen belediye başkan yardımcısı Leyla Ünver teslim aldı.

İNGEV’in ilçelerde insani gelişmeyi desteklemek üzere hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi – İlçeler (İGE-İ) Raporu Haziran ayında açıklanmıştı. Sonuçlara göre Beşiktaş, Çok Yüksek İnsani Gelişim Bölgesi (Yeşil Bölge) kapsamındaki ilçeler arasında birinci sırada yer aldı. 2016 yılında ana endekste 3. sırada yer alan Beşiktaş, 2017 yılında birinci sıraya yerleşti.

İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 1990 yılından beri ülkeler düzeyinde yayımlanıyor. Kişi başına düşen gelir, doğumda beklenen yaşam süresi, okur-yazar ve okullaşma oranları dikkate alınarak hesaplanan İnsani Gelişme Endeksi, gelirin yanında eğitim ve sağlık verileriyle insani gelişmeyi ölçmeyi ve ülkeleri karşılaştırmayı amaçlıyor.