Beşiktaş'ta E-Atık Toplama Noktaları!

Elektrikli ve elektronik atıklarınızı, hizmet binalarımıza yerleştirilen E-Atık Toplama Noktalarına getirebilirsiniz...

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2019 Cuma

Beşiktaş Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Levent Hizmet Binası, Beşiktaş Evlendirme Dairesi ve Mustafa Kemal Merkezi girişlerine Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama Noktası yerleştirildi. Böylece atık haldeki elektrikli ve elektronik eşyaların, çevreyi kirletmeden geri kazandırılması hedefleniyor.

Ömrünü tamamlamış veya kullanılmaz durumda olan ütü, elektrikli süpürge, tost makinesi gibi küçük ev aletleri, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi büyük ev aletleri, televizyon, kamera, bilgisayar gibi aletler, oyuncaklar, floresanlardan oluşan e-atıklar çöpe atıldığında içlerindeki cıva, kurşun ve kimyasal maddeler çevreye büyük zararlar veriyor. Sıfır Atık Projesinin önemli başlıklarından olan elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü çalışmasıyla, elektrikli ve elektronik atıklar, çevreye zarar vermeden diğer çöplerden ayrı olarak toplanmış olacak.

Ayrıca, kullanılmayan elektrikli ve elektronik atıkların çöpe atılmaması için denetim ve bilgilendirme ziyaretlerini de sürdüren Beşiktaş Belediyesi Atık Yönetimi Ekibi, bu ürünlerin E-Atık Toplama Noktalarına getirilmesi veya iletişim merkezimizle iletişim kurularak atıkların belediye yetkililerince, ilgili adresten alınması konusunda kentlilerden desteklerini bekliyor.

Belediyemiz tarafından toplanan tüm atıkların geri dönüşümüyse, lisanslı geri dönüşüm tesisi tarafından yapılıyor. Toplanan elektrikli ve elektronik atıkların kullanılmayan kısımları da uygun yöntemlerle bertaraf ediliyor.

Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası
Adres: