Kristof Kolomb’un 500. Yılı Exlibris Sergisi

Kristof Kolomb'un 500. Yılı Exlibris Yarışması Sergisi, Levent Hizmet Binamızdaki Sergi Salonu’nda 30 Mart’a kadar görülebilir.

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2019 Pazartesi

Kristof Kolomb’un 500. Yılı Exlibris Yarışması Sergisi Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda açıldı. 1992'de Bolonga Exlibris Akademisi, Kristof Kolomb Vakfı, Regione Compagna Derneği ve Genova Belediyesi tarafından düzenlenen; 23 ülkeden 120 sanatçının katıldığı Uluslararası Kristof Kolomb Exlibris Özgün Baskı Yarışması’nda sergilenmeye değer bulunan eserler, Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda 30 Mart’a kadar görülebilir.

Sergide Almanya, Amerika, Belçika, Bolivya, Bulgaristan, Çekoslavakya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Mısır, Moldovya, Polonya, Romanya, Rusya’dan katılan Exlibris sanatçılarının seçme 100 eseri yer alıyor. O yıllarda Türk Exlibris sanatçılarının Kristof Kolomb'un Amerika’yı keşfinin 500. yıl kutlamaları arasında yer alan, "Uluslararası Kristof Kolomb (1492-1992) Exlibris Özgün Baskı Yanşması"na katılmaları için sanat elçiliği yapan Latife Baştuğ'un koleksiyonunda bulunan bu sergi, Genova Andere Doria Sarayı’ndaki sergileme ve ödül töreninden sonra ilk olarak 1993'de İstanbul Basın Müzesi’nde ve 2017’de Balat Kültür Evi’nde sergilemişti.

Detaylar: besiktaskultursanat.com

www.exlibrisakademisi.com