Kardeş Belediye Erlangen’den Ziyaret!

Almanya’nın Erlangen şehrinden gelen bir heyet, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı ziyaret etti…

Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2019 Cuma

2003 yılında imzalanan protokol ile kardeş belediye olan Beşiktaş Belediyesi ve Almanya’nın Erlangen Belediyesi, iki ülke arasındaki 16 yıllık dostluk bağını bu kez de eğitime verdiği destekle kuvvetlendirdi.

Beşiktaş Belediyesi, Erlangen’deki Christian Ernst Gymnasium Lisesi ile Beşiktaş’taki Kabataş Erkek Lisesi’nin kardeş okul olmasına aracılık etti. Bu vesileyle Almanya’nın Erlangen şehrinden bir heyet, Beşiktaş’ın köklü okullarından Kabataş Erkek Lisesi ile Christian Ernst Gymnasium Lisesi’nin kardeş okul projesini hayata geçirmek için Beşiktaş'a geldi.

Kardeş okul projesi için ilk adımı atan Erlangen Belediye Başkan Yardımcısı Elisabeth Preuß, Dış İlişkiler Koordinatörü Silvia Klein ve Christian Ernst Gymnasium Lisesi Müdürü Thomas Kellner daha sonra rekor bir oyla Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Rıza Akpolat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Akpolat’ı makamında ziyaret ederek; sanat, eğitim, ekonomi ve ticaret alanlarında yeni iş birliklerine açık olduklarını belirten heyet, Erlangen Belediye Başkanı‘ndan gelen "Barış için Belediye Başkanları" (Mayors for Peace) örgütüne üye olma teklifini de Akpolat’a iletti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu anlamlı örgüte üyelik işlemleri için çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Aralarında Erlangen’in de yer aldığı 163 ülke ve 7.756 kentin oluşturduğu "Barış için Belediye Başkanları" (Mayors for Peace), tarafsız bir sivil toplum kuruluşu niteliğine sahip olan ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne tavsiye veren kurum statüsünde bir örgüttür. Örgüte üye olan belediye başkanlarının amacı, barışın temin edildiği bir dünya ülküsü için çalışmak, vatandaşların güvenliği ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmelerini temin etmektir.