AGH Projesi 2. Hareketlilik Katılımcıları Belirlendi!

Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi katılımcılarını kura çekimiyle belirledi…

Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2019 Pazartesi

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Erasmus+ Programı çerçevesinde yürütülen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), gençlere uluslararası faaliyetlere katılma ve yurt dışında deneyim kazanma şansı sağlayan en büyük fırsatlardan birisidir.

Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan AGH projeleri kapsamında, 18 - 30 yaş aralığındaki gençler arasından belirlenen toplam 6 kişi, İtalya’nın Sicilya ve Bari bölgelerinde çeşitli kültürel projelerde 2 ay (59 gün) boyunca gönüllü olarak gençlik faaliyetlerinde yer alacak. Proje kapsamında gençlerin vize, yol, konaklama, yeme-içme, sağlık sigortası ve cep harçlığı gibi giderler ise Avrupa Birliği tarafından karşılanacak.

Belediyemiz, “Beşiktaş’ın Gençleri Avrupa’da”, “Beşiktaş’ta Çok Kültürlü AGH”, “Beşiktaş Gençleri için AGH” isimli 3 AB projesinin gönüllülerini belirlemek için geçtiğimiz ay web sitesi üzerinden ikinci çağrı yayınladı. Bu çağrıya başvuran gençler arasından projeye katılım sağlayacak olan 6 kişi kura yoluyla belirlendi.

Kura çekilişini gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat:
‘‘Bugün burada Avrupa Birliği’nden hibe aldığımız 5. Avrupa Gönüllü Hizmeti Projemizin ikinci grup gönüllülerini belirlemek için bulunuyoruz. Projemize başvuran Türkiye’nin farklı illerinden 78 gencimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projemizle 6 gencimizi daha İtalya’da gönüllü faaliyetlerde yer almaları için belirleyeceğiz. Fırsat eşitliği ve şeffaflık ilkesi gereğince hepinizin huzurunda bu gönüllüleri kura ile belirlemek istiyorum. Tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, sevgilerimi iletiyorum’’ dedi.

26 Ağustos 2019 - 23 Ekim 2019 tarihleri arasında İtalya’nın Sicilya ve Bari bölgelerinde gönüllü olarak gençlik faaliyetlerinde yer almaya hak kazanan başvuru sahipleri çekiliş sırasına göre aşağıdaki gibidir.

Asil Liste Yedek Liste
1- Buket Kutlu 1- Bartu Yurdum
2- Deniz Güler 2- Aybike İlay Ceylan
3- Nagehan Berfe Yağar 3- Umut Çağrı Çetinoğlu
4- Ersel Koruk 4- Övünç Özcan
5- Bora Şahin 5- Egenur Özpınar
6- Gizem Akkaya 6- Bengü Sapcı

Tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Gelecek dönem projelerimiz için Beşiktaş Belediyesi web sitesi üzerinden yapılacak olan çağrıları takip edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için:
Beşiktaş Belediyesi