Ayda Bir Gün Sokak Bizim!

Sokak Bizim Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Karaoğlan Gençlik Merkezi iş birliğiyle…

Eklenme Tarihi: 01 Ağustos 2019 Perşembe

Sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliği, 4 Ağustos 2019 Pazar günü Beşiktaş Gazi Refik Sokak’ta gerçekleşecek. Her ay “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinlikleri kapsamında belirlenen sokaklar; gün içerisinde araç trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılıyor.

Günümüzde otomobil ağırlıklı ulaşım politikaları nedeniyle kentlerde yaya olarak ulaşım zorlaşıyor, sokaklardaki yaşam ve eskiden var olan sokak kültürü kayboluyor, sosyal paylaşım azalıyor. Her insan, evinden çıkar çıkmaz insan öncelikli ulaşımdan ve mekanlardan uzaklaşan kent yaşamına dahil oluyor. Yaşam kalitesini azaltan bu sorunlara alternatif çözümler de mevcut. Bu alternatif çözümlerden biri olan “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliği, günümüzde insanların içinde bulunduğu ulaşım ve trafik problemlerinden yola çıkarak, bu problemin sokak ve sokak kültürü üzerindeki etkileri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. “Yaşanabilir sokak nasıl olur?” sorusuna cevap vermeyi amaçlayan etkinlik, sokağın farklı kullanımlarını kentlilerin keşfetmesini sağlıyor. Sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan etkinlikte, her ay seçilen bir sokak, yerel yönetimle iş birliği içinde gün boyu araç trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılıyor.

4 Ağustos 2019 Pazar günü, Beşiktaş Gazi Refik Sokak, “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” diyecek. Etkinlik günü sokak, saat 17.00 - 22.00 arasında araç trafiğine kapatılarak yaya ve bisikletlilere açılacak. Sokak Bizim Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Karaoğlan Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik; -Trak, Çocuk Mekan, Beşiktaş Kooperatifi Girişimi, Beşiktaş Arama Kurtarma, Beşiktaş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Belgesel Sinemacılar Birliği, Pulsec, Bütün Çocuklar Bizim Derneği, Heavenly Practice ve Cep Sahne’nin desteği ile gerçekleşecek.

Etkinlik süresince sokakta her yaştan insanla çeşitli sanat atölyeleri, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, piknik, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Beşiktaşlılar sokak kültürünü doyasıya yaşayacakları araçsız bir gün geçirecek. Sokaklarımızı geri almak, sokak kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için ayda bir gün olsun “Sokak Bizim” diyor, destek ve katılımınızı bekliyoruz.

Tarih: 4 Ağustos 2019 Pazar
Saat: 16.00 - 22.00
Yer: Gazi Refik Sokak, Türkali Mahallesi, Beşiktaş
Kroki için tıklayınız.