Beşiktaş’ın Sivil Toplum Örgütleri İlçe Sınırlarını Aşıyor!

Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde afet eğitimlerini sürdüren Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği, yangın atlatan Marmara Adası’nda arama kurtarma ekibi kurulması için eğitimler verdi.

Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2019 Perşembe

Marmara Adası yangınını yaşadıktan sonra afetler karşısında kamudan daha hazırlıklı olunması gerektiğinin farkına varan adalılar, bir sivil insiyatif kurulması için ilk adımı Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği’nin desteğiyle attı.

Türkiye’nin önde gelen iş sağlığı güvenliği uzmanı ve eğitimcisi Ceyhun Targın’ın çağrısıyla adaya gelen Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği, afet farkındalığı, temel yangın ve hafif arama kurtarma eğitimleri verdi. Marmara Adası İtfaiyesi’nin de katıldığı eğitimlerde önce ada yangınına müdahaledeki eksiklikler ve olması gerekenler konuşuldu ardından adalıların itfaiye ile arasında sağlıklı bir iletişim zemini oluşturuldu. Bir buçuk gün süren teorik eğitimden sonra farklı tip yangınlara müdahale pratiği de yapan adalılar, hem sivil toplum örgütlenmesi hem de afet bilinci konusunda büyük bir aşama kaydettiklerini dile getirdiler. Eğitimlerin sonucunda yeni kurulacak olan MADAK Marmara Adaları Arama Kurtarma Birliği’ne gönüllü seçimi yapılacak ve ileri profesyonel arama kurtarma eğitimleri verilecek.

2004 yılından beri Beşiktaş ilçesinde oluşabilecek acil durumlara karşı bilinçli müdahale, afet ve çevre bilincinin yaygınlaşması için çalışan gönüllülerin 2016’da kurduğu Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği, her Salı Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde arama kurtarma ve afet bilinci eğitimi veriyor.