Sokak Hayvanları Kanunların Koruması Altındadır

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü!

Sokaklarda, sitelerde, bahçelerde, parklarda ve tüm halka açık alanlarda yaşayan sokak hayvanları kanunların koruması altındadır.

Aşağıdaki yönetmelik ve kanunlara göre;
Site yönetimleri, komşular ve yetkisiz kişilerin sahipsiz hayvanlara ve onları besleyen gönüllülere müdahalesi yasaya aykırıdır.
• 5199 Hayvanları Koruma Kanunu
• İl Özel idaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği
• 2872 Çevre Kanunu
• Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi/UNESCO

-Yasal Uyarı-
Sokak hayvanlarının seçtikleri yaşam alanlarından toplanmaları, uzaklaştırılmaları ve taşınmaları yasaktır.
Sokak hayvanlarına zarar vermek ve beslenmelerine engel olmak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezaya tabidir.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı:

Bugün İstanbul sokaklarında 130 bin köpek, 125 bin kedi yaşıyor ve bu kalabalık nüfustan Beşiktaş da nasipleniyor. Sahilde, sokaklarda, bahçe köşelerinde, kafelerde bir taburenin üstünde, vitrinlerinde canlarımız hep yanı başımızda. Beşiktaş hayvanseveri bol, sokak hayvanlarının mutlu ve huzurlu yaşadığı bir semt. Biz de can dostlarımızın haklarını her zaman koruyacağız ve onların tarafında olacağız.