Beşiktaş Erasmus Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı!

10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Avrupa çapında eş zamanlı etkinliklerle gerçekleştirilen "Erasmus Günleri" kapsamında Beşiktaş’ta da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2019 Cuma

Erasmus Günleri (ErasmusDays) 2019 İstanbul etkinliği, 10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Erasmus Günleri etkinliğinde katılımcılar, Erasmus'u yakından tanıma ve Erasmus ile değişen hayatlara şahit olma fırsatına sahip oldu.

Etkinlik boyunca “Erasmus ve Erasmus Plus nedir?” soruları cevaplanırken; Erasmus Plus ile değişen hayatlar, kendi yolunu çizmek isteyen katılımcılara rehber oldu. Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiler ve soru-cevap etkinliklerinin yanı sıra katılımcılara sürpriz hediyeler de dağıtıldı.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sekreteri Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar da katıldı. Programa katılan öğrencilere Beşiktaş Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” dağıtıldı.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sözlerine 9 üniversiteye ev sahipliği yapan Beşiktaş’ın öğrenci kenti bir ilçe olduğunu vurgulayarak başladı.

Başkan Akpolat, Bugün burada gerçekleştirilen Erasmus Plus programını çok önemsiyoruz. Beşiktaş Belediyesi olarak da bu konuda ciddi destekler veriyoruz ancak bunları daha da geliştireceğiz. 2018’de gerçekleşen Beşiktaş’ın Gençleri Sınırları Geçiyor Projesi ve Beşiktaş'tan Avrupalı Gönüllüler Projesi ile 10 gencimiz İtalya’nın Sicilya ve Bari şehirlerinde 2 ay gönüllük yaptılar. Yine bu yaz gerçekleştirdiğimiz 3 farklı AGH Projesi ile 6 gencimiz 2 ay boyunca İtalya’da gönüllük yaptılar. 6 gencimiz şu an hala İtalya’da gönüllülük faaliyetlerini sürdürüyor. Yeni dönemde yaptığımız gönüllük projelerimizle gençlerimizi Portekiz ve İspanya’da gönüllük projelerine göndereceğiz. Bu kapsamda yurt dışında ziyaret ettiğimiz belediyelerle de kardeş belediye protokolü imzalarken, bu programları önemseyen ve çalışan belediyelerle iş birliği içerisinde oluyoruz şeklinde konuştu.