Başkan Akpolat Başkonsoloslar ile Buluştu!

Beşiktaş Uluslararası Toplantısı, 70 üzerinde ülkenin başkonsolos ve diplomatik misyon temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti…

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2019 Salı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul’da görev yapan 70 üzerinde ülkenin başkonsolos ve diplomatik misyon temsilcisinin katıldığı Beşiktaş Uluslararası Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Başkan Akpolat, bu yıldan başlayarak her yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenecek olan "Beşiktaş International Meeting" Beşiktaş Uluslararası Toplantısı’nda; İstanbul’da bulunan başkonsolos ve diplomatik misyon temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

“Beşiktaş’ı yeniden katılımcılık, çevre ve uluslararası etkinliklerin ilk akla gelen yeri haline getireceğiz”

Toplantının başlangıcında misafirlerini kapıda karşılayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; iklim krizi, katılımcı belediyecilik uygulamaları, uluslararası festival ve etkinlikler ile kardeş şehir konularının altını çizerek şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizde partiler üstü bir yönetim anlayışını benimseyerek; her mahallemize ve her sokağımıza eşit hizmet götürme prensibiyle çalışıyoruz. Kardeş kent uygulamasına da özel önem veren bir belediye başkanıyım. Şu anda Beşiktaş Belediyesi olarak yurt dışından 6 kardeş kentimiz bulunuyor. Bundan sonra da belirleyeceğimiz ve ortak fayda sağlayacak temalar üzerinden kardeş belediyelerimizi artıracağız. Diğer yandan; her haftaya bir festival hedefiyle Beşiktaş’ı uluslararası etkinliklerin ev sahibi yapmak gibi bir projemiz var. Dünya festivallerini Beşiktaş’a getirme konusunda da sizlerden fikir ve desteklerinizi beklemekteyiz. Tüm bu alanlarda yapacağımız çalışmalar kapsamında hem uluslararası fonlardan daha fazla faydalanabilmek, hem de ortak projelerimizi artırarak Beşiktaş’ı dünyaya daha fazla entegre edebilmek için sizlerin desteği çok kıymetli olacak. Beşiktaş halkı, çevre bilinci yüksek bireylerden oluşuyor. Bizim de göreve gelmeden önce en büyük vaatlerimizden biri, karbon ayak izimizi azaltmaktı. Nitekim, ilk el attığımız meselelerden biri de bu oldu. Seçim kampanyam sürecinde ve seçildikten sonra da kendi şahsi hibrit aracımı kullanmaktayım. Kademeli olarak da belediyemiz araçlarını çevreci araçlara dönüştürmeye hemen başladık. Elektrikli scooterlar şu an Beşiktaş’ın tamamında. Belediye olarak artık hediyeler konusunda da önemli bir adım attık ve bugün sizler adına da İzmir ormanlarına ağaç diktik. Şu an masalarınızda not almanız için bulunan geri dönüşümlü kalemlerimizdeki karaçam tohumlarını bahçelerinize bugünün anısına dikmenizi rica ediyoruz.dedi.

Soru-cevap kısmı ile devam eden toplantıda başkonsoloslar ile Başkan Akpolat karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Başkan Akpolat sorulara toplu cevap vererek başta trafik olmak üzere birçok sorunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak masalarda çözüleceğinin müjdesini verdi.

Toplantıda iklim değişikliği ve çevre duyarlılığı konusuna geniş yer veren Başkan, bu çerçevede farkındalık yaratmak adına her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Beşiktaş’ın turizm ve gastronomi merkezi haline geleceğini bir kez daha vurgulayan Akpolat, katılımcı başkonsoloslara ve diplomatik misyon temsilcilerine teşekkür etti. Her yıl gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Uluslararası Toplantısı aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.