Cumhuriyetimizin 96. Yılı Kutlu Olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Beşiktaş’ta coşkuyla kutladık...

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2019 Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılını dopdolu bir etkinlik programıyla kutladı. 28 Ekim’de resmi törenle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Kupası, geleneksel fener alayı yürüyüşü ve Barbaros Meydanı’nda düzenlenen ışık, ses ve lazer gösterisiyle sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı Beşiktaş’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim günü Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı önünde resmi törenle başlayan kutlamalar,
Beşiktaş İsmet İnönü Spor Tesisleri’nde düzenlenen U14 Cumhuriyet Kupası Töreni ile devam etti. Ardından binlerce vatandaş Balmumcu’da toplanarak ellerinde meşaleler, dillerinde marşlarla birlikte Balmumcu'dan Barbaros Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da eşi ve çocuklarıyla birlikte katılarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tüm vatandaşlarla birlikle paylaştı.

Yürüyüşün ardından Başkan Akpolat, Barbaros Meydanı'nı dolduran binlere seslendi. Akpolat sözlerine Cumhuriyet’in 96. yılını kutlayarak başladı ve şu ifadeleri kullandı. "Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek silah arkadaşlarıyla çıktığı yolun en büyük kazanımı, şüphesiz tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir. İmkânsızlıklar içerisindeki halkın sımsıkı tutunduğu tek bir duygu vardı; o da bağımsızlığına olan inancıydı. Atatürk’ün önderliğinde milletimizin büyük fedakârlıklar sonucu elde ettiği tarihi zafer ne mutlu bize ki Cumhuriyet'le taçlandı. Cumhuriyetimiz 96 yıldır süregelen ve ilelebet yaşayacak olan bir çağdaşlaşma öyküsüdür. Beşiktaş halkı Cumhuriyet'e olan bağlılığıyla İstanbul’un ve Türkiye’nin gururudur. İşte bu yüzden bize düşen Cumhuriyet değerlerini daima yaşatmak ve Beşiktaş’ı demokrasinin beşiği haline getirmektir" dedi.

Başkan Akpolat’ın konuşmasının ardından ses, ışık ve lazer gösterisiyle; gecenin karanlığı Barbaros Meydanı’nda aydınlandı. Görsel bir şölen yaşayan ve o anları ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, telefonlarına sarıldı. 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşadığımız Beşiktaş'ın yanı sıra; ses, ışık ve lazer gösterisi İstanbul’un birçok noktasından izlendi.