Başkan Akpolat Kreşlerimizi Ziyaret Etti!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kreşlerimizde eğitim gören minikleri ziyaret ederek hediyeler dağıttı…

Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yeni yıla sayılı günler kala belediyemiz bünyesinde hizmet veren dört kreşi ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Akpolat, öğrencilerin yeni yılını kutlayarak çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerimizle bir araya gelerek onlarla yeni yılı kutlayan ve engelli bireylere farkındalık yaratan Başkan Akpolat, bugün de Beşiktaş Belediyesi bünyesinde yer alan Sıtkı Çiftçi, Tarık Akan, Türkan Saylan ve Çetin Emeç Gündüz Çocuk ve Bakım Evleri’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sıcak bir şekilde karşıladığı Başkan Akpolat, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara yeni yıl öncesi hediyeler dağıttı.

"Yeni Dönemde İki Kreşi Daha Beşiktaşımıza Kazandıracağız"

Kadınların iş hayatına katılımının artması için kreşlerin son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Akpolat, "2019 yılını geride bırakmamıza sayılı zamanlar kaldı. Biz de belediye bünyemizde bulunan birimlerimizde çalışanlarımızın, öğretmenlerimizin, personellerimizin ve de kreşlerde bulunan çocuklarımızın yeni yıllarını kutluyoruz. Öğrencilerimize yeni yıl hediyelerini dağıttık. Çalışan kadınlarımızın rahat etmeleri açısından kreşlerimiz son derece önemli. Kadınlarla ilgili bir farkındalık yaratmamız gerekiyor. Kadına şiddet oranları son derece arttı. Beşiktaş’ta nüfusun yarıdan fazlasını kadınlar oluşturuyor. Dolayısıyla kadınların iş hayatına katılımlarının da aynı oranda olması gerekiyor. Bunu yapabilmeleri için bu imkânların yerel yönetimlerce kadınlarımıza sağlanması gerekiyor. Biz de Beşiktaş’ta bu bağlamda tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. 4 tane kreşimiz var; yeni dönemde 2 kreş daha inşa ederek Beşiktaş halkımızın hizmetine açacağız. Bu vesileyle hem ilçemizin hem ülkemizin yeni yılda savaşsız bir ortama girmesini istiyoruz. Bütün insanlarımıza barış, mutluluk, sağlık ve huzur diliyoruz" dedi. Eğlenceli anların yaşandığı ziyaretlerin ardından Akpolat, bakım evlerinin eğitmenleri ve minik öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.