25. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması

25. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması için başvurular başladı...

Eklenme Tarihi: 03 Ocak 2020 Cuma

6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl yirmi beşincisi gerçekleştiriliyor. Hem değerli karikatürcü Nehar Tüblek’i anmak ve karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak hem de çocuk ve gençlerin karikatür sanatına yönlendirmek için sizleri bu yarışmaya katılmaya çağırıyoruz. Yarışma bütün çizerlere açıktır.

Yarışma Konusu: Doğa ve Yaşam
Son Katılım Tarihi: 15 Şubat 2020 Cumartesi

Katılım Koşulları

Ödüller:
Birincilik Ödülü: 5.000 TL
İkincilik Ödülü: 4.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 3.500 TL
Beşiktaş Belediyesi Özel Ödülü: 3.500 TL
3 Adet Mansiyon (Her Biri): 1.750 TL

Kurumsal Özel Ödüller:
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü
Dünya Süper Veb Ofset A.Ş.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü
Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü
Nehar Tüblek Ailesi Özel Ödülü

Kurumsal Ödüller jürinin finale bıraktığı eserler arasından seçilir; ödüle değer bulunan eserlerin sanatçılarına, kurumlar tarafından onur plaketi verilir.

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülleri:
Gençleri ve çocukları karikatür çizmeye özendirmek amacıyla sergilenmeye ve albüme girmeye değer bulunan eserlerin çizerlerine onur belgesi ve madalya verilir.

Seçiciler Kurulu: Beşiktaş Belediye Başkanlığı Temsilcisi, Karikatürcüler Raşit Yakalı, İbrahim Tuncay, Zafer Temoçin, Cihan Demirci, Oğuz Gürel, Ahmet Öztürklevent, Deniz Zeyrek.

Yarışma Koordinatörü: Akdağ Saydut

Yazışma Adresi: