İleri Yaştaki Komşularımıza Hijyen Seti!

Koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler almaya devam ediyoruz...

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2020 Cumartesi

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamayan ileri yaştaki komşularımıza ve dezavantajlı bireylere hijyen seti dağıttı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yapılan çalışmaları yerinde izledi ve şunları söyledi: “Evde kalmanın kritik öneme sahip olduğu bu günlerde risk grubundaki vatandaşlarımızın dışarıda dezenfekte ve hijyen ürünleri aramasını istemiyoruz; yerinde hizmet anlayışıyla ihtiyaçlarını biz onlara ulaştırıyoruz’’ dedi.

7/24 dezenfekte çalışmalarına devam eden belediyemiz, Koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler almaya devam ediyor. İhtiyaçlarını karşılayamayan, öncelikli olarak 75 yaş üstü yalnız yaşayan, engelli ve dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yüzlerce eve giderek hijyen seti dağıttı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından vatandaşlara verilen pakette; maske, eldiven, dezenfektan, sıvı sabun ve bilgilendirici el broşürü yer alıyor. İleri yaştaki komşularımızın evlerinde sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde zaman geçirilebilmesi için çalışan ekiplerimiz, vatandaşlara Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sevgi ve selamlarını iletti. Aldıkları hizmetlerden ötürü kendilerini yalnız hissetmediklerini ve çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlarımız da Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a ve ekibine teşekkür etti.

Başkan Rıza Akpolat: "İleri yaştaki komşularımızı korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak için onların yanındayız"

Çalışmaları yakından takip eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, komşularımıza Sağlık Bakanlığı'nın "Evde Kal" çağrısına uyulması gerekliliğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Yeni Koronavirüs salgınında başlıca risk grubunu ileri yaştaki komşularımız oluşturuyor. Yaşlılarımızın mutlaka evde kalmaları ve kendilerini karantina altına almaları konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Zorunlu hallerde dışarı çıkmak durumunda kalırlarsa da kendilerine gerçekten çok dikkat etmeleri gerekiyor. Biz de bu nedenle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla Esenlik Hizmeti verdiğimiz komşularımız için bir hijyen seti hazırladık. Bu setin içinde yeni Koronavirüs ile ilgili bilgilendirici broşürümüz, el dezenfektanı maske, eldiven ve sabun yer alıyor. Çünkü bu malzemelerden bazılarını dışarıda bulmak artık çok zorlaştı. Yaşlılarımızın dışarıya çıkıp market ve eczanelerde bu ürünleri aramasını istemiyoruz. Onların evlerinde güvende olmaları için biz bu hijyen setini onlara ulaştırıyoruz. Bu süreçte yaşlılarımızın diğer ihtiyaçlarını karşılamak için de gerekli hazırlıklarımızı ve planlamamızı yapmaktayız. İhtiyaca göre yeni uygulamalarımızı da hızlıca hayata geçireceğiz."