Başkan Rıza Akpolat’tan Vatandaşlara "Evlerinize Dönün" Çağrısı

Evde Kal Beşiktaş...

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2020 Pazar

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle "Evde Kal" çağrısına uymayan vatandaşlara anons aracından seslendi. Eline mikrofonu alan Akpolat, Kuruçeşme-Aşiyan Sahil şeridi boyunca günlük yaşantılarına devam eden vatandaşlara evlerinize dönün çağrısı yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkemizde de vaka ve ölüm sayıları gün geçtikte artmaya başladı. Bu kapsamda 22 Mart Pazar günü 00.00’dan itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yetkililer tarafından sokağa çıkmayın uyarısı yapılsa da Beşiktaş sahil şeridindeki vatandaşlar "Evde Kal" çağrısına uymadı. Bu duruma duyarsız kalamayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da belediyenin anons aracına bindi ve mikrofonu eline aldı. Başkan Rıza Akpolat, Kuruçeşme-Aşiyan sahil şeridi boyunca vatandaşları uyararak şu çağrıda bulundu:

"Değerli İstanbullular, Yeni Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde evlerinizden çıkmamanız kritik önem taşıyor. Lütfen hem kendiniz hem de sevdikleriniz için evlerinize dönün. Zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın. Her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için çok değerli. Bu sorumluluk hepimizin."