Beşiktaş’ta Virüse Karşı Mücadelede Yeni Dönem!

Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi hizmete başladı…

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2020 Cumartesi

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs salgını vakalarının artmasıyla birlikte yapılan çalışmaların tek bir merkezden yürütüleceği "Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi"ni hayata geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise afet, salgın, deprem ve halk sağlığını ilgilendiren durumlarda merkezin aktif olarak çalışacağını belirtti.

Koronavirüs salgının dünyada yayılmasıyla birlikte okullarda ve tüm ilçede dezenfekte çalışmalarına başlayarak online sistemleri hizmete sunan ve bu kapsamda kriz merkezi oluşturan belediyemiz, virüs salgınına karşı mücadeleye Başkan Rıza Akpolat’ın önerisiyle yeni bir boyut daha kazandırdı. Akpolat, Beşiktaş'ta hizmete başlayan "Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi"nde salgın tehdidine karşı sürdürülen mücadelenin tek bir merkezden yönetileceğini ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dünyada Yeni Koronavirüs haberleri yayılmaya başladığı günlerden itibaren pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Beşiktaş Belediyesi olarak Ocak ayının sonunda okullarımızda dezenfekte çalışmalarına başladık ve kriz merkezimizi kurduk. Online hizmetlerimizi geliştirdik. Daha gündemde bile değilken ileri yaştaki komşularımız için hijyen setlerimizi hazırladık. Şimdi yeni bir aşamadayız. Salgın tehdidine karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi, Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi üzerinden ilerleteceğiz. Afet, salgın, deprem ve halk sağlığını ilgilendiren hallerde çalışacak dijital altyapıya sahip bu merkezde; kriz iletişimi, uygulama ve kurumlar arası koordinasyonu tek elden yürüteceğiz. Tüm ilçemizin verisi buraya akacak, işlenecek, risk grupları ve alanları belirlenecek. Bu sayede çok daha etkin hareket edeceğiz. Ben de, tüm birimlerimizin koordinasyonunu gece gündüz bu merkez üzerinden sürdüreceğim. Biz buradayız, görevimizin başındayız. Aklın, bilimin ve teknolojinin ışığında, inanıyorum ki hep birlikte başaracağız."