Başkan Rıza Akpolat Vatandaşlara Yardımları Bizzat Ulaştırdı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediye ekiplerimizle birlikte semtin sokaklarını gezerek Beşiktaşlıların talepleriyle birebir ilgilendi...

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2020 Salı

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından da çalışmalarına ara vermeden devam etti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi dağıtan ekiplerimize destek veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediye ekipleriyle birlikte semtin sokaklarını gezerek Beşiktaşlıların talepleriyle birebir ilgilendi.

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağı kararı almasının ardından tüm İstanbul’da olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu. Ancak belediye ekiplerimiz, Koronavirüs salgını başladığı andan itibaren yaptıkları çalışmalarını sokağa çıkma yasağında da kesintisiz olarak sürdürdü. Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler sabah saatlerinde Beşiktaş’ın tüm noktalarına sokak hayvanları için mama ve su takviyesi yaparken Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı çalışanlar hem ileri yaştaki vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek dağıttı hem de tüm ihtiyaç sahiplerine kuru gıda kolilerini ulaştırdı. 11 Nisan Cuma günü ise ekiplerimize Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da eşlik etti. Başkan Akpolat, çalışma arkadaşlarıyla birlikte ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan komşularımıza kolileri bizzat kapılarını çalarak teslim etti.

Başkan Rıza Akpolat: "Bu salgını el birliğiyle atlatacağız"
Vatandaşların taleplerini doğrudan alıp belediye ekiplerine gerekli talimatları veren Başkan Rıza Akpolat, pencere ve balkonlarına çıkan komşularımızın dertlerini dinledi ve onlarla sohbet etti. Başkan Akpolat, bu salgından en kısa sürede el birliğiyle kurtulacaklarını ifade ederek şunları söyledi: "Günlerdir canla başla çalışan mesai arkadaşlarımla birlikte 48 saatlik sokağa çıkma yasağı süresince hiçbir komşumuzun mağdur olmaması için sahadayız. Beşiktaş'taki hanelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Bugün hem 65 yaşın üzerinde kronik rahatsızlığı olan hem de Beşiktaş genelindeki tüm ihtiyaç sahibi komşularımız için kuru gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdik. İleri yaştaki komşularımıza ayrıca hijyen kitlerini de ulaştırıyoruz. Endişe etmeyin; biz her adımda yanınızdayız. Gün boyunca Beşiktaş'ın mahallelerindeydim. Faal olan esnafımızı ziyaret ettim. Pencere ve balkonlarındaki komşularımızla sohbet ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını kontrol ettim. Şu salgını bir atlatalım; belediyemizin nice etkinliğinde tüm komşularımızla bir araya geleceğiz."