Zabıta Ekiplerimiz Semt Pazarında Sıkı Denetimlerini Sürdürdü!

Cuma günü kurulan Cumartesi Semt Pazarı’nda denetimler yapıldı, ekiplerimiz tarafından gerekli tüm tedbirler alındı…

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2020 Cumartesi

Beşiktaş’ta her Cumartesi kurulan semt pazarı hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cuma günü kuruldu. Beşiktaş Belediyesi Zabıta Ekiplerimiz de hem pazarcı esnafını denetlemek hem de vatandaşları bilgilendirmek için görevinin başındaydı. Girişte önce el dezenfektanı kullanan vatandaşlar, ateş ölçümünden sonra pazar yerine alındı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle tüm dünyada ve ülkemizde tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığı bu günlerde 18-19 Nisan günleri arasında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta sonu için uygulanan yasak nedeniyle Beşiktaş’ta her Cumartesi kurulan halk pazarı bu hafta Cuma günü kuruldu. Sosyal Mesafe kurallarının her zamankinden daha fazla önemli olduğu bu günlerde zabıta ekiplerimiz de hem pazarcı esnafının kurallara uyup uymadığını denetledi hem de vatandaşlara uyması gereken kuralları tekrar hatırlattı. Ekiplerimiz halk pazarına gelenlerin önce ateşini ölçtü ardından da vatandaşları el dezenfektanı kullanmaları konusunda uyardı. Tüm kontroller yapıldıktan sonra vatandaşlar pazar alanına alındı.

Pazardaki vatandaşlar belediyenin uygulamalarından memnuniyetlerini dile getirerek şunları söyledi: ‘’Girişte yapılan ateş ölçümlerinden, kontrollerden ve ürünlerin elle seçilmemesinden çok memnun olduk. Cumartesi kurulacak pazarımızın Cuma günü kurulacak olmasının önceden bize hatırlatılması da ayrıca mutluluk verici bir durum’’ dedi.

Pazar esnafı ise sokağa çıkma yasağından dolayı pazarın kurulmamasından olumsuz olarak etkilendiklerini ifade ederek ‘’Cuma günü açılmış olması hem bizler için hem de vatandaşlar için güzel bir uygulama oldu. Hiç kimse mağdur olmadı‘’ şeklinde konuştu.

Başkan Rıza Akpolat: “Komşularımız için görev başındayız’’
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da vatandaşların sağlığı için denetimlerin devam ettiğini belirterek sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: ‘’Cumartesi Semt Pazarımız, hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle dün kuruldu. Hem pazarcı esnafının hem de ihtiyacını pazardan karşılayan komşularımızın sağlığı ve güvenliği için zabıta ekiplerimiz görevi başındaydı.’’