100. Yılında Her Evde Kutlu Olsun!

Beşiktaş’ta çocuklar 23 Nisan’ı evlerinde coşkuyla kutladı…

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla YouTube kanalından çocuklara özel bir yayın gerçekleştirerek miniklerin bayram coşkusuna ortak oldu. Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarını bayraklarla donatan belediyemiz aynı zamanda Instagram hesabı üzerinden de çocuklarımızın fotoğraflarından oluşan bir online geçit töreni düzenledi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı bu sene Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kutlandı. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan online kutlamalarla büyükten küçüğe herkes bayram coşkusunu evlerinde doyasıya yaşadı.

Beşiktaş'taki 23 Nisan kutlamaları sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenle başladı. Tören, Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Beşiktaş’taki Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı'na tüm vatandaşlarımız adına çelenk bıraktı. Başkan Akpolat, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımız dahilinde bu sabah resmi törenimizi gerçekleştirdik. Gazi Meclisimizin açılışının 100. yılında tüm vatandaşlarımız adına Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı'na çelenk sunduk" şeklinde konuştu.

Belediyemiz, 23 Nisan’a sayılı günler kala ilçenin cadde ve sokaklarını "100. Yılında Her Evde Kutlu Olsun" afişleriyle ve bayraklarla donatmıştı. Kapı kapı dolaşan belediye ekiplerimiz, içinde boyama seti ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu paketleri çocuklarımıza ulaştırdı. Ekiplerimiz aynı zamanda üzeri Türk Bayraklı balonları da gökyüzüne bırakarak Beşiktaş semalarında görsel bir şölen oluşturdu. Anons aracımız da tüm gün ilçede çocuklara yönelik şarkılar çalarak çocuklarımızın evlerinde mutlu olmalarını sağladı. Beşiktaşlı vatandaşlarımız da evlerinin cam ve balkonlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyerek bayram kutlamalarına katıldı.

100. yıla özel kutlamalar kapsamında miniklerin bayramını renklendirmek için çocuklara boyama seti ve bayrak dağıtan belediyemiz, YouTube kanalında ise 23 Nisan’a özel çocuk filmlerinden, kukla ve meddah gösterilerine, eğitici ve eğlendirici zengin içeriklerle dolu bir yayın akışı hazırladı. Çocuklarımızın bayramı neşe ve coşku içinde geçirmesi için YouTube/BesiktasBelediyesi kanalımız tüm gün yayındaydı.

Dünyaca ünlü projelere imza atan Beşiktaş Çocuk Korosu da bayramımızın 100. yılında tüm dünya çocukları için 23 Nisan 100. Yıl Marşı’nı seslendirdi. 23 Nisan akşamı saat 21.00'de ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da evlerinin cam ve balkonlarına çıkan vatandaşlarımız hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okuyarak bayramımızı en güzel şekilde kutladı.

Beşiktaş’ta Online Geçit Töreni!

Başkan Akpolat, bayram kutlamaları kapsamında anne ve babalara Online Geçit Töreni çağrısında bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından bir çağrı yaparak anne ve babalara seslenen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bütün çocukları Online Geçit Töreni’ne davet etmişti. Böylece aileler, çocuklarının fotoğrafını #HerEvdeKutluOlsun etiketiyle bizimle paylaştı ve o anlamlı fotoğraflar adeta bir geçit töreni şeklinde Instagram hesabımızdan yayınlandı.