Ekiplerimiz Sokağa Çıkamayan Çocuklara Hediye Dağıttı!

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta sokağa çıkamayan çocuklara 23 Nisan öncesi bayram hediyesi dağıttı…

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle kutlanamadı. Beşiktaş Belediyesi de ülkemizde alınan tedbirler kapsamda sokağa çıkamayan çocuklarımızın evlerine giderek onlara hediyeler dağıttı.

Çin’de ortaya çıkan ve ülkemizde de can kayıplarına neden olan Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasak olan çocuklar, 23 Nisan’ı evde kutlayarak geçirecek. Belediye ekiplerimiz de sokağa çıkamayan çocuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılına özel hediyeler dağıttı. Kapı kapı dolaşan ekiplerimiz, içinde boyama seti ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu paketleri çocuklarımıza ulaştırdı. Ekiplerimiz aynı zamanda üzeri Türk Bayraklı balonları da gökyüzüne bırakarak Beşiktaş semalarında görsel bir şölen oluşturdu. Anons aracımız da tüm gün ilçede çocuklara yönelik şarkılar çalarak çocuklarımızın evlerinde mutlu olmalarını sağladı. Beşiktaşlı vatandaşlarımız da evlerinin cam ve balkonlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyerek bayram kutlamalarına katıldı.

23 Nisan öncesi aldıkları hediyeler karşısında oldukça memnun olan çocuklarımız, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a ve Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür etti. Ekiplerimizin hediye verdiği Betül Bakan şunları söyledi: "Hepimiz okulumuzda arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle beraber bayramımızı kutlamak isterdik ama sokağa çıkamadığımız için evimizde, balkonlarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağız. Verdikleri hediyelerden dolayı da Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’a da teşekkür ediyorum."

Nisa Yıldız’ın annesi Kerime Yıldız da bayramı okulda kutlayamayacak olan çocukları için evde hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Tıpkı okuldaymış gibi 23 Nisan’ı kutlayacaklarını vurgulayan Yıldız, "Çocuklar için elimizden geleni yapıyoruz. Evimizde süslemelerimizi yaptık. Okuldaymış gibi bayrama hazırlandık. Şiirlerimizi okuyacağız. Camlara süslemelerimizi yerleştirdik. Çocuklarımız için bizler de katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Kendi yazdığı şiiri okuyan Nisa Yıldız ise “Okula gidemeyeceğim ama yine de okuldaymış gibi bayramımızı kutlayacağız. Bu güzel hediyeler için Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a çok teşekkür ederim" dedi.