Başkan Akpolat İşçileri Ziyaret Ederek Bayramlarını Kutladı!

Beşiktaş Belediyesi, İSKİ iş birliğiyle Beşiktaş’ın 50 yıllık sorunu olan altyapı sorununu çözüme kavuşturuyor…

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2020 Cuma

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren Beşiktaş Belediyesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Beşiktaşlıların uzun yıllardır sorun yaşadığı su sıkıntısı için çalışmalar yapan belediye ekiplerimiz, İSKİ iş birliğiyle atık sularla yağmur suyunu ayırmak için altyapı hizmetlerini yeniliyor. Çalışma ile 50 yıldır sorun olan ve karışık sistemde çalışan su hatları birbirinden ayrılıyor. Artık yağmur suyu ayrı olarak denize, atık su hattı ise dönüşüme gönderilecek.

“Emekçilerimizin Bayramı Kutlu Olsun”
Çalışmaları yerinde inceleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, işçilerin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Akpolat, “Öncelikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayının tüm insanlığa barış getirmesini temenni ediyorum. Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı… Bütün zor şartlara rağmen çalışan işçilerimizin ve emekçilerimizin bayramı kutlu olsun. Bugün hem onları ziyaret ettik; bayramlarını kutladık hem de çalışmaları yerinde inceledik. Beşiktaş’ta çok önemli bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde, Balmumcu’da, Barbaros Bulvarı’nda, Şair Nedim ve Nisbetiye caddelerinde, Beşiktaş’ın en büyük sorunlarından biri olan su baskınları meselesini çözmüş olacağız” dedi.

“Beşiktaş’ın 50 Yıllık Su Sorununu Çözüyoruz”
Yapılan halk toplantılarında su baskınları ve deprem konularının önemli sorunlar olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Başkan Akpolat, “Bizler göreve gelirken herkese eşit hizmet vereceğimizin sözünü vermiştik. Beşiktaş’ta da yaptığımız halk toplantılarında en önemli sorunun su baskınları ve deprem sorunu olduğunu gördük. Böylece bu iki sorun önceliğimiz oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve İSKİ ile bu çalışmayı başlattık. Böylece yağmur suyu ve atık suyu birbirinden ayrılacak. 50 yıllık bir sorundu bu. Her yağmurda burada sorun oluyor ve birçok vatandaşımız mağdur oluyordu. Biz bu sorunu hemen çalışma programımıza aldık” diye konuştu.

“Sokağa Çıkma Kısıtlamasını Belediyemiz Adına Fırsata Çevirdik”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bu süreçte ilçenin en büyük sorunlarından birinin çözüme kavuşacağının altını çizdi. Başkan Akpolat, “COVİD-19 ile mücadelede sokağa çıkma yasağını bir nevi fırsata çevirdik. İnsanlar evlerindeyken çalışmaları başlattık. İnşallah bu sokağa çıkma yasakları sona erdiğinde Beşiktaş’ın bu sorununu çözmüş olacağız. Çalışmamız Ortaköy Dereboyu’ndan Ambarlıdere’ye kadar devam edecek. Diğer yandan da Portakal Yokuşu’ndan Mecidiyeköy’e kadar sürecek. Bundan önce yaşadığımız tüm su baskınlarında Ihlamurdere ve Çarşı bölgesi su altında kalıyordu. Bu suların ayrıştırılmaması ve tonozların eski olması sonucunda su baskınları yaşanıyordu. Şimdi bu çalışmayla birlikte baskın sorunlarını çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

“İBB Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”
Çalışmaların 1 aylık bir süreçte tamamlanmasının planlandığını söyleyen Başkan Akpolat, “Bu süreçte bize yürekten inanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na da yürekten teşekkür ediyorum. Sorunumuzla ilgilendi ve bir an önce çalışmalarımızın başlaması için destek verdi. Dolayısıyla Beşiktaş halkı adına kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.