Muhtarlarımız Ortaköy'deki Tarihi Altyapı Çalışmasından Memnun

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş’ta devam eden İSKİ çalışmalarını yerinde inceledi...

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İSKİ ile birlikte Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde devam eden 387 metrelik dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi. Ortaköy ve Mecidiye mahalleleri muhtarlarımız da Başkan Akpolat’a eşlik etti ve 50 yılı aşkın süren bir sorunu çözüme kavuşturacağı için kendisine teşekkür etti.

Ortaköy Dereboyu Caddesi'nde yapılan çalışmada karışık sistem ile çalışan yağmursuyu hatları ve atık su hatları birbirinden ayrıştırılarak Beşiktaş’ın yıllardır çözülemeyen sel baskınları sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşacak. Sahada mahalle muhtarlarımızla incelemelerde bulunan Başkan Akpolat aynı zamanda İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’dan da bilgi aldı. Çalışmalar tamamlandığında 387 metre dere ıslahının yapılacağı projede özverili bir şekilde çalışan mesai arkadaşlarına teşekkür eden Akpolat sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Burası çok önemli bir nokta… COVID-19 süreciyle mücadele ediyoruz ama bir yandan bunu da bir fırsata dönüştürmüş durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve İSKİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Çünkü Ortaköy, İstanbul trafiği açısından İstanbul’un en kalabalık noktalarından biri… Burada hem su baskınları hem de çökmeler oluyordu. Buradaki sorunların hepsini bir arada çözmüş olacağız. Vatandaşlarımız da tabii biraz sabredecekler. Hem sizlere hem de sizlerin adına Beşiktaş halkımıza da gösterdikleri anlayış için tekrar teşekkür ediyoruz. Bütün arkadaşlarımın emeklerine sağlık."

Mahalle Muhtarlarımızdan Başkan Akpolat’a Teşekkür

Dereboyu Caddesi’nde su baskınlarının büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren Ortaköy Mahalle Muhtarı Yeşim Özer yapılan çalışmalardan sonra artık böyle bir sorunun yaşanmayacağını dile getirerek şunları söyledi: "50 yılı aşkındır yaşadığımız bu sıkıntı, Dereboyu Caddesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın her yağmurda kâbusu haline gelen ve en ufak yağmur çiselemesinde bile iş yerlerinin, evlerinin alt katlarından lağım sularının taşması gerçekten herkesin korkulu rüyası olmuştu. Biz bunu defalarca her yere bildirdik. Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Rıza Akpolat’a çok teşekkür ediyorum. Çok şanslıyız ki böyle bir belediye başkanımız var. Bizi hem dinliyor. Hem duyuyor. Hem de hayata geçiriyor. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz." Mecidiye Mahallesi Muhtarı Dilek Yücetepe de kendi mahallesinde benzer sorunların olduğunu belirterek bu zorlu süreçte mahalle sakinlerinin gösterdiği anlayıştan ötürü kendilerine teşekkür etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yapılan çalışmaların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak şunları belirtti: "Göreve gelirken halkımıza ve muhtarlarımıza söz verdiğimiz gibi çok uzun yıllardır yağışlı günlerde Beşiktaş halkının hayatını kâbusa çeviren altyapı sorunlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde çözüyoruz. Bu zor günler yanıltmasın; mutlu günleri Beşiktaş’a getireceğiz."