10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası

Belediye ekiplerimiz, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerimizi evlerinde ziyaret ederek hijyen kiti dağıttı…

Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2020 Cuma

BM Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu tarafından 1982 yılına kabul edilen 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, her ülkede olduğu gibi ülkemizde de her yıl aynı tarihlerde anılıyor. Beşiktaş Belediyesi de tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle evlerde geçirilen bu anlamlı haftada engelli dostlarımızı unutmadı.

Beşiktaş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla belediyemiz bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerimizi Beşiktaş’taki evlerinde ziyaret etti. Ekiplerimiz, salgın günlerinde evlerinde kalan tüm üyelerimize hijyen kiti ve dezenfektan dağıttı.

Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü konusunda sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Dünya Engelliler Haftası nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Akpolat: ‘’Engelleri aşılamaz sananlara, engellilerin sabır ve azimle elde ettiği başarıları göstermek gerek. Engellilerin korunmaya değil, eşit yurttaşlar olarak kabul görmeye ihtiyacı var. Dünya Engelliler Haftası'nın onların sorunlarına dair farkındalığı artırmasını dilerim’’ dedi.