19 Mayıs Coşkusu Beşiktaş’ta!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Beşiktaş’tan Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle stadyumlar, okullar, caddeler yerine tüm coşkusuyla evlerde kutlandı.

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı

Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesi için Beşiktaş'tan yola çıkışının 101. yılı kutlu olsun!

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu sene birbirinden farklı etkinliklerle kutladı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 16 ve 19 Mayıs tarihleri arasında "İlk Adım Mobil Korteji" ve Beşiktaş’ın mahallerinde kutlama anonsları yapılarak bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Milli Mücadelemizin 101. yılı aynı zamanda YouTube yayınları, canlı yayınlar, dijital kütüphane, sesli kitap uygulamaları ve 19 Mayıs Özel Dijital Sergisi gibi dijital etkinliklerle de kutlandı.

İlk Adım Mobil Korteji!
Her 16 Mayıs’ta kortej halinde Akaretler Atatürk Müzesi’nden başlayıp Beşiktaş sahilde son bulan İlk Adım yürüyüşü bu yıl resmi araçlardan oluşan mobil kortej ile sosyal mesafe kurallarına uygun olarak anons aracı ve bando ekibimiz eşliğinde yapıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılımıyla gerçekleşen İlk Adım Mobil Korteji, Başkan Akpolat’ın denize çiçek bırakmasıyla son buldu. Tören, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında etkinliklere katılamayan vatandaşlarımız için belediyemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

17-18 Mayıs tarihlerinde Beşiktaş’ın bütün mahallerinde mobil anons araçlarından marşlar eşliğinde kutlama anonsları yapıldı ve bayramı evinde geçiren Beşiktaşlıların 19 Mayıs’ı coşku içinde geçirmesi sağlandı.

19 Mayıs’ın tüm gün coşkuyla kutlanması için belediyemize ait araçlar yine sosyal mesafe kuralları çerçevesinde mobil kortej oluşturarak bando ekibimizle Beşiktaş’ı marşlar eşliğinde gezdi. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise 23 Nisan’da olduğu gibi tüm Beşiktaşlılar yine tek yürek olup ellerinde Türk bayrakları ile Milli Mücadele yolunda bize bu ülkeyi miras bırakan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Atamızın Beşiktaş'tan Samsun’a hareketi ile başlayan Milli Mücadelemizin 101. yılı evlerimizde kaldığımız bu günlerde çeşitli dijital etkinliklerle de kutlandı.

19 Mayıs günü saat 14.00’te sevilen yazar ve şair Sunay Akın belediyemizin Youtube kanalında vatandaşlarımızla buluştu. Programın akışında aynı zamanda Zeybek Gösterisi ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi de yer aldı. YouTube.com/BesiktasBelediyesi

19 Mayıs Özel Dijital Sergisi ile genç sanatçıların eserleri, Beşiktaş Çağdaş Dijital Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu. Yaratıcı genç sanatçıların eserlerinin görünürlüğüne ve kişisel bilinirliklerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen sergi, 19 Mayıs 2020 - 07 Haziran 2020 tarihleri arasında besiktascagdas.com internet adresinde düzenlenecek.

Beşiktaş Belediyesi ve Biryudumkitap iş birliği ile Atatürk hakkında yazılmış ve Atatürk’ün sevdiği kitaplardan oluşan özel bir kitap listesi hazırlandı. Listede İlber Ortaylı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Attilâ İlhan - Hangi Atatürk, Falih Rıfkı Atay - Çankaya, Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde ve Biryudumkitap Özgün İçeriği - Atatürk Biyografisi kitapları bulunuyor. Kitapseverler Beşiktaş Belediyesi özel koduyla Biryudumkitap uygulaması üzerinden ücretsiz olarak 60 gün boyunca bu kitaplara erişebilecek. Biryudumkitap Nasıl Kullanılır?

Kitapseverler ayrıca Audioteka uygulaması üzerinden Beşiktaş Belediyesi’nin kütüphanesinde yer alan sesli kitaplara yine Beşiktaş Belediyesi’ne özel bir kodla 30 gün boyunca ücretsiz olarak erişebilecek. Kütüphanede Cumhuriyet tarihimizin en önemli eserlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin tamamının sesli versiyonu ile klasik eserlerin sesli versiyonları bulunuyor. Audioteka Nasıl Kullanılır?