19 Mayıs Beşiktaş’ta Coşkuyla Kutlandı!

19 Mayıs Beşiktaş’ın tüm cadde ve sokaklarında coşkuyla kutlandı…

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe

19 Mayıs’ın 101. Yılını Mobil Kortej ile Kutladık!
Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı birbirinden farklı etkinlikler düzenleyerek kutladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "101. Yıl Mobil Korteji"yle ilçemizin bütün mahalle ve sokaklarını dolaşarak komşularımızın bayram sevincine ortak oldu. Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen 16-19 Mayıs tarihleri arasında belediyemiz ve komşularımız hep birlikte Milli Mücadele için ilk adımın atıldığı Beşiktaş’ta 'Ata'mıza yakışır bir kutlama gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katılımıyla Beşiktaş Anadolu Lisesi Bahçesi’ndeki resmi törenle başladı. Daha sonra 101. Yıl Mobil Korteji araçları, Beşiktaş Belediyesi önünden hareket ederek Başkan Akpolat’ın da katılımıyla Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarını dolaşmaya başladı. Kortej sırasında pencere ve balkonlardan el sallayan komşularımızın bayramlarını kutlayan Başkan Akpolat, vatandaşlara üzerinde Atatürk resmi olan Türk bayrakları armağan etti. Bütün mahallelerimizi Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar eşliğinde gezen araçlarımız, Beşiktaşlılara bayram coşkusunu yaşattı.

Başkan Akpolat: "19 Mayıs Beşiktaş’ın Doğum Günü"

Mobil kortej sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Pandemi süreci nedeniyle vatandaşlarımız evdeler... Vatandaşlarımız bu yüzden bayramımızı evde kutlamak zorunda kaldı ama biz bu sene de bayramı tüm coşkusuyla yaşamak için özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Beşiktaş’ta 19 Mayıs’ı her sene çok özel kutluyoruz. Bu bayramı Beşiktaş’ın doğum günü olarak kabul ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a Bandırma Vapuru’yla giderken Akaretler’deki evinden ayrılarak ailesini tüm Beşiktaşlılara emanet etti. Bu sene vatandaşlarımız evlerinde kaldı; dışarıya çıkamadılar ama herkes çok coşkulu. Biz de bütün sokakları mobil kortejimizle dolaşıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Beşiktaş’ta Dijital Kutlamalar
Belediyemiz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayram sevincini evlerinde yaşayan vatandaşlarımız için pek çok dijital etkinlik hazırladı. Beşiktaş Belediyesi YouTube kanalında sevilen yazar ve şair Sunay Akın Beşiktaş sakinleriyle bir araya geldi. Kanalımızda ilerleyen saatlerde de Zeybek Gösterisi ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi yapıldı. Beşiktaşlılar için aynı zamanda 19 Mayıs’a özel dijital sergi ve ücretsiz kitap seçkileri de hazırlandı.

Saat 19.19’da Beşiktaş Tek Yürek!
19 Mayıs akşamı saat tam 19.19’da tüm Türkiye gibi Beşiktaş da tek yürek oldu. Beşiktaş genelinde ve Konaklar Mahallesi Şebboy Sokak’taki özel etkinlikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı okundu.