Başkan Akpolat Orhan Kemal Müzesi’ni Ziyaret Etti

Orhan Kemal, 50. ölüm yıl dönümünde unutulmadı…

Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2020 Çarşamba

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türk edebiyatının usta isimlerinden Orhan Kemal’in aramızdan ayrılışının 50. yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu’nda bulunan Orhan Kemal Müzesi’ni ziyaret etti. Başkan Akpolat’a ziyareti sırasında usta yazarımızın oğlu Işık Öğütçü eşlik etti. Öğütçü, fotoğraflarla babası Orhan Kemal’in görsel tarihini anlattı.

2 Haziran 1970 yılında hayatını kaybeden Orhan Kemal’in anısını yaşatmak için Beyoğlu’nda açılan Orhan Kemal Müzesi, ölümünün 50. yılında sevenleri tarafından ziyaret edildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da usta yazarı unutmayan ziyaretçiler arasında yer aldı. Müzeyi ziyaret eden Başkan Akpolat’a, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da eşlik etti. Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü de babasının anısının yaşatıldığı müzede belediye başkanlarına yazarın eski fotoğraflarından oluşan görsel tarihini anlattı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, müzeyi gezdikten sonra ziyaretçi defterine yazarımızla ilgili düşüncelerini yazdı. Başkan Akpolat, “Edebiyatımızın çok değerli temsilcilerinden Orhan Kemal’i ölümünün 50. yılında saygıyla anıyorum. Eserlerinde emekçileri, ezilenleri gündeme getirmiş ve onları görünür kılmıştır. Orhan Kemal’i bugünlere taşımanın yanı sıra gelecek kuşaklara aktarmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu anıyı yaşatan Işık Öğütçü hocama Beşiktaş halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.