COVID-19 ile Mücadelemiz Avrupa’da Örnek Gösterilmeye Devam Ediyor!

Avrupa Kapsayıcılık için İnovasyon Ağı, belediyemizin COVID-19 ile mücadelesine web sitesinde geniş bir şekilde yer verdi…

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2020 Perşembe

Avrupa Kapsayıcılık için İnovasyon Ağı (European Network of Innovation For Inclusion), COVID-19 ile olan başarılı mücadelemize web sitesinde geniş bir şekilde yer verdi. www.europeannetforinclusion.org web sitesinde belediyemizin salgına karşı geliştirdiği yenilikçi ve köklü önlemlerin altının çizildiği haberler yayınlandı.

Belediyemizin pandemiye yönelik geliştirdiği çalışmalar, geçtiğimiz günlerde üyesi olduğumuz Avrupa Kapsayıcılık için İnovasyon Ağı resmi web sitesinde üye faaliyetleri bölümündeki COVID-19 başlığı altında okuyucuyla paylaşıldı. Kuruluşun web sayfasında hazırlanan içerikte, Beşiktaş Belediyesi’nin pandemi sürecinde vatandaşlarına hizmet vermek için çalışmalarını hızlıca dijitale taşımasına dikkat çekildi. Bu kapsamda Halk Sağlığı Dijital Merkezimizin çalışmalarından vatandaşların sağlık sorunlarına yanıt verebilmek için faaliyete geçen online tıbbi danışmanlık hizmetlerine, çocuklara ve gençlere yönelik online eğitimlerden sanatseverler ve okuyucular için oluşturulan dijital sergilere ve dijital kütüphanelere kadar pek çok hizmete ayrıntısıyla yer verildi. Dijital hizmetlerin yanı sıra öğrenci yurtlarımızın sağlık çalışanlarına açılması, ileri yaştaki komşularımız ve can dostlarımız için hayata geçirdiğimiz birçok hizmet de sitedeki örnek projeler arasında yer aldı. Beşiktaş Belediyesi aynı zamanda Avrupa Kapsayıcılık için İnovasyon Ağı kuruluşuna Türkiye’den üye olan ilk belediye olma özelliğini taşıyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Avrupa Kapsayıcılık için İnavasyon Ağı’na Türkiye’den katılan ilk belediye olduklarını ifade ederek "Bizim için tüm Avrupa’yı kapsayan bir platforma üye olmak ve çalışmalarımızın bu alanda yer alması çok önemli. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla biz de Beşiktaş’ta önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar hem ülkemizde hem de European Network of Innovation For Inclusion iş birliğiyle Avrupa’da ilgi çekti. Çalışmalarımız pandemi sürecinde olduğu gibi yeni atılan normalleşme adımları sürecinde de devam edecek" şeklinde konuştu.

European Network of Innovation For Inclusion nedir?

Avrupa Kapsayıcılık için İnovasyon Ağı, kapsayıcı emek piyasası yaratılmasına katkı sunma amacıyla kurulmuştur. 2014-2020 Sosyal Kapsayıcılık ve Sosyal Ekonomiye Yönelik Operasyonel Program kapsamında İspanya'daki Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen uluslararası bir iş birliği projesidir. Avrupa’da daha kapsayıcı bir işgücü piyasası yaratılmasına araç olması niyetiyle sosyal kurumlar, şirketler, kamu idareleri vb. arasında sosyal inovasyonu teşvik etmek için küresel insani yardım kuruluşu Açlığa Karşı Eylem tarafından başlatılmıştır. Kuruluşun esas amacı iyi uygulamaların paylaşımı ve Avrupa programlarına katılımlar ile Avrupa’da istihdam ve girişimcilik projeleri geliştirilmesine yardımcı, yenilikçi bir sosyal kapsayıcı ekosistem oluşturmaktır.