Beşiktaş’ta YKS Hazırlıkları Tamamlandı!

Beşiktaş’taki okullarda YKS öncesi gerekli tüm önlemler alındı...

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi

Beşiktaş Belediyesi, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) öncesi öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda sınava girebilmeleri için ilçedeki tüm okullarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdi. Titizlikle çalışan belediye ekiplerimiz, sınava girilecek okullardaki sınıfları ve ortak kullanım alanlarını öğrenciler için hazır hale getirerek gerekli önlemleri aldı.

Bu yıl YKS’ye girecek öğrenci sayısı 2 milyon 433 bin 219 olarak açıklandı. Pandemi dolayısıyla tarihleri birkaç kez değiştirilen sınavın birinci oturumu 27 Haziran Cumartesi 10.15, ikinci oturumu 28 Haziran Pazar 10.15, üçüncü oturumu (YDT) ise 28 Haziran Pazar günü saat 15.45’te gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde belirli süre ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Beşiktaş'ta bütün okullar YKS'ye hazır. Hepsi temizlendi ve dezenfekte edildi. Öğrencilerimiz salgın stresi yaşamadan bu sınavı da başarı ile atlatacak. Sınav heyecanı ile sınav öncesi ve sonrası da sosyal mesafe kurallarını unutmayın. Umudumuz alın terinizde saklı” şeklinde konuştu.