1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun!

Deniz kenti Beşiktaş’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları…

Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2020 Perşembe

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. yıl dönümü Beşiktaş’ta yapılan resmi tören ve İstanbul Boğazı'ndaki görsel şölenle kutlandı. Barbaros Hayreddin Paşa Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen tören için Koronavirüs önlemleri kapsamında sınırlı katılımla sade bir kutlama organize edildi.

Kabotaj Bayramı’nın 94. yıl dönümü kutlamaları bu yıl sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek sade bir törenle gerçekleşti. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Deniz Müzesi Komutanı Deniz Albay İlyas Gültaş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran katıldı. Barbaros Hayreddin Paşa Anıtı önündeki resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Katılımcılar törenin ardından Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi’ni ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi ve türbeye çiçek buketi bıraktı. Belediye ekiplerimiz de türbe girişinde dezenfektan ve maske dağıtımı yaptı.

Protokol üyeleri daha sonra Beşiktaş sahilden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait gemilere binerek denize çiçek bıraktı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisleri, İstanbul Boğazı’nda nefesleri kesen bir gösteri yaparken Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait bir gemi de su takı oluşturarak boğazda görsel bir şölen oluşturdu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak denizlerimizdeki bağımsızlığımızı simgeleyen bayramı şu sözlerle kutladı: "Deniz kenti Beşiktaş’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutladık. Bu özel günde, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bayramını kutlarken tarihimize iz bırakan tüm denizci kahramanlarımızı ve denizlerde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum."