Ustalara Saygı'da Orhan Duru Anıldı

25 Ocak 2009'da yitirdiğimiz yazar ve gazeteci Orhan Duru, Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ustalara Saygı gecesinde anıldı.

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2014 Çarşamba

25 Ocak 2009'da yitirdiğimiz yazar ve gazeteci Orhan Duru, Beşiktaş Belediyesi tarafından,kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasının usta isimlerini izleyiciler ile buluşturmak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen Ustalara Saygı gecesinde anıldı. Çeşitli dönemlerde birlikte çalıştığı meslektaşları, dostları ve ailesinin de katıldığı gecede duygusal konuşmalar, film ve müzik vardı.

Faruk Şüyun'un hazırladığı etkinlik, TRT 2'de yayımlanan 'Okudukça' Programı için birkaç yıl önce çekilen özel Orhan Duru programıyla başladı. Ekranda kırmızı kazağıyla beliren yazar, edebiyat anlayışını, fantastik öğelerle bezeli öykücülüğünü ve yaşama bakışını kara mizahı elden bırakmadan anlattı. Eşi Sezer Duru ise "O bir uzaylı" diyordu, bu program için yapılan söyleşide.

Yarım saatlik film sona erdiğinde, Orhan Duru'yu anlatma sırası dostlarına geldi.Dostlarının içten, sevgi, beğeni, espri içeren güzel sözlerinden sonra Sema üç şarkı seslendirdi Orhan Duru'nun anısına. Piyanist Orçun Orçunsel ise Chopin'den iki parçayla katıldı anmaya.Gecenin hoş sürprizlerinden biri de Berkun Oya'nın hazırlamakta olduğu Orhan Duru belgeselinden görüntülerdi. Tüm neşesi, espritüelliği ve farklılığıyla son kez belirdi Orhan Duru ekranda. Finali ise Duru'nun "Sarmal" adlı kitabından bir öykü okuyan 44 yıllık eşi Sezer Duru yaptı.

''Ustalara Saygı'' etkinlikleri, 30 Mart 2009'da Okay Temiz için düzenlenecek gece ile devam edecek.

Akatlar Kültür Merkezi İletişim Bilgileri
Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8, Akatlar / Beşiktaş